FOTO Oprava mosta Podtureň na D1 môže stáť vyše 4 mil. eur

NETKY.SK • 11 September 2015, 13:38 • 2 min
FOTO Oprava mosta Podtureň na D1 môže stáť vyše 4 mil. eur

BRATISLAVA - Oprava pravého a ľavého mosta Podtureň na severnej časti diaľnice D1 Liptovský Ján - Liptovský Hrádok môže stáť predbežne 4,33 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (5,2 mil. eur vrátane dane).

slovakia

left justify in out

Národná diaľničná spoločnosť, a.s. (NDS) už vyhlásila výzvu na predkladanie ponúk na práce s lehotou do 8. októbra. Opravu mosta diaľničiari rozdelili na tri časti v celkovom trvaní 42 týždňov. Oprava pravého mosta je naplánovaná na dve fázy v dĺžke osemnásť a trinásť týždňov od začatia vykonávania prác a tretia fáza opravy na ľavom moste má trvať jedenásť týždňov.


Viadukt Podtureň je dlhý 1 035 metrov, vedie ponad rieku Váh, železničnú trať a obce Uhorská Ves a Podtureň v okrese Liptovský Mikuláš. Úsek D1 Liptovský Ján - Liptovský Hrádok v dĺžke 5,1 kilometra bol odovzdaný do užívania v decembri 1983. Spomedzi sprevádzkovaných diaľničných úsekov na Slovensku bol jedenásty v poradí. Výstavba tohto úseku trvala viac ako osem a pol roka od apríla 1975, zhotoviteľom bol vtedajší národný podnik Inžinierske stavby z Košíc. Súčasťou úseku je osem mostov.


Národná diaľničná spoločnosť, a.s. vznikla 1. februára 2005 na základe zákona. Jej 100-percentným vlastníkom je štát, v mene ktorého koná Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. Spoločnosť eviduje základné imanie takmer 3,145 mld. eur. K hlavným činnostiam spoločnosti patrí prevádzka, opravy, údržba a výstavba diaľnic a rýchlostných ciest.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies