FOTO Opozičný aktivista obvinil z Nemcovovej vraždy čečenského lídra Kadyrova, hodili po ňom americké doláre

NETKY.SK • 23 Február 2016, 14:58 • 2 min
FOTO Opozičný aktivista obvinil z Nemcovovej vraždy čečenského lídra Kadyrova, hodili po ňom americké doláre

MOSKVA - Ruský opozičný aktivista Iľja Jašin dnes zverejnil správu, podľa ktorej bol do vraždy popredného kritika Kremľa Borisa Nemcova zapojený aj čečenský líder Ramzan Kadyrov. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Podľa Jašina "niet pochybností" o tom, že Kadyrov skutočne stál za vraždou vodcu ruskej opozície, ktorého doposiaľ neznámy páchateľ zastrelil 27. februára 2015 v centre Moskvy. Jašin uviedol, že ani pracovník Kadyrovovej bezpečnostnej služby, ktorý údajne Nemcova zastrelil, ani jeho spolupracovníci by nemohli konať bez Kadyrovho predchádzajúceho súhlasu. Kadyrov obvinenia z vraždy Nemcova odmieta a na základe oficiálneho vyšetrovania sa jeho vinu dokázať nepodarilo.


Dnešné Jašinovo vystúpenie prerušil bombový poplach. Ešte predtým neznámy protestujúci hodil na Jašina za hrsť imitácií dolárových bankoviek, čím chcel podľa AP naznačiť, že ruskú opozíciu podporujú Spojené štáty.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies