FOTO Olympijskú štafetu Rio 2016 odštartovali Hrivnák-Klocová a Martikán

NETKY.SK • 27 Apríl 2016, 13:06 • 2 min
FOTO Olympijskú štafetu Rio 2016 odštartovali Hrivnák-Klocová a Martikán

MARTIN – Olympionici Lucia Hrivnák-Klocová a Michal Martikán dnes pri Národnom pamätníku olympionikov na Národnom cintoríne v Martine odštartovali zapálením ohňa slovenskú olympijskú štafetu Rio 2016. Podľa prezidenta Slovenského olympijského výboru (SOV) Františka Chmelára je do štafety zapojených 21 olympijských klubov po celom Slovensku a vyvrcholí 23. júna na Medzinárodný deň olympijského výboru v Bratislave.

slovakia

left justify in out

"Z aktuálnych olympionikov sú do toho zapojení máloktorí, pretože sa pripravujú na olympijské súťaže a sú zainteresovaní v mnohých ďalších významných súťažiach. Takže im dávame pokoj. Ale všetci bývalí olympionici sú zapojení a budú slúžiť ako ambasádori v jednotlivých kluboch, aby spopularizovali šport medzi deťmi a mládežou," povedal Chmelár.

 

Bežkyňa Hrivnák-Klocová zapaľovala oheň už pred olympiádou v Londýne. "Pred týmto pamätníkom je to prvýkrát. Som rada, že v Martine je tá štartovacia čiara, odkiaľ olympijský oheň putuje. A je to symbolické aj pre deti. Uvedomia si, že olympiáda je naozaj niečo najvyššie, čo športovec môže v kariére dosiahnuť a dosiahnuť výsledok, ktorý si pamätajú aj tí, ktorí sa športu nevenujú," podotkla slovenská olympionička.

 

Vodný slalomár Michal Martikán si zaspomínal na olympiádu v Barcelone, ktorú sledoval doma s otcom, mamou a bratom v obývačke. "A sníval som svoj sen, ktorý sa mi nakoniec naplnil na ďalších piatich olympiádach. Šport na Slovensku má veľa vzorov a je veľa dobrých športovcov, ktorí sú najlepší na svete. Aj keď sme z malého Slovenska. A to je veľké plus pre všetky deti. Či už v materských škôlkach, ktoré to už začínajú vnímať, a v školách určite. Myslím si, že tak ako majú vzory, tak mnohé z nich aj športujú a pohybujú sa, aby boli zdravé," dodal Martikán.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies