FOTO Nový stánok v Poprade už má tribúny okolo celej hracej plochy

NETKY.SK • 11 December 2014, 14:45 • 2 min
FOTO Nový stánok v Poprade už má tribúny okolo celej hracej plochy

POPRAD - V Poprade vo štvrtok ukončili 2. etapu výstavby Národného tréningového centra (NTC). Popradský štadión tak má okrem hlavnej tribúny, nového osvetlenia a vodou vyhrievaného trávnika aj nové tribúny okolo celej hracej plochy.

slovakia

left justify in out

„Som spokojný, pretože za tri mesiace a tri dni zrealizovať takéto dielo nie je na Slovensku bežné, takže ja sa veľmi teším, že tu dnes môžeme byť,“ zhodnotil prezident Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik. Nový stánok si bol pozrieť aj tréner slovenskej reprezentácie Ján Kozák. „V lete tu bol turnaj žiakov z celého Slovenska a bola tu iba hlavná tribúna. V priebehu krátkej doby tu vyrástlo niečo prekrásne, tento štadión sa mi skutočne páči,“ zhodnotil Kozák. Nemyslí si, že by sa v Poprade mohol odohrať kvalifikačný zápas reprezentácie, avšak priestor na prípravný duel tu určite je. Je presvedčený, že keď príde do podtatranského regiónu hrať slovenská reprezentácia, štadión bude plný. 
     

„Teším sa, že pred zápasom s Macedónskom od 1. júna do 7. júna tu bude mať prípravný kemp slovenská reprezentácia. Ja budem vítať to, keď tu bude hrať čo najviac našich reprezentačných výberov, je to však centrum pre všetky slovenské i zahraničné kluby, my budeme radi, ak tu bude stále plno,“ dodal Kováčik. Verí, že kultúrne prostredie na futbal je začiatkom toho, aby sa aj ľudia správali kultúrne. 
     

Na margo prípravnému kempu Kozák uviedol. „Ešte musíme skontrolovať ubytovanie, ale myslím, že toto spĺňa prísne kritériá, aby sme tu mohli absolvovať ten kemp. Ide o to, že súťaže sa v Európe končia 23. mája, ďalšia skupina končí 30. mája a kvalifikačný zápas s Macedónskom je až 14. júna. Chlapci musia byť v tréningovom procese, takže sme to využili. Tatry boli vždy zaujímavé na prípravu a to sa nezmenilo, nároky na prípravu sa však zvýšili. Myslím si, že, keď tu pribudnú ešte ďalšie tréningové plochy, bude to pre budúcnosť veľmi dobré,“.
     

Kováčik dodal, že tento štadión bude spĺňať všetky kritériá UEFA a FIFA a budú tu môcť hrať reprezentačné zápasy všetky mládežnícke družstvá i reprezentácia do 21 rokov. Náklady na výstavbu 2. etapy NTC sa vyšplhali na 2,5 milióna eur, projekt však bude v roku 2015 pokračovať. „Tretia etapa sa začne budúci rok vybudovaním ďalšej hracej plochy s umelým trávnikom a v roku 2016 pribudne ďalšia plocha s normálnou trávou,“ uzavrel prezident SFZ.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies