FOTO Novorodenca s pupočnou šnúrou našli v betleheme v kostole

NETKY.SK • 25 November 2015, 09:25 • 2 min
FOTO Novorodenca s pupočnou šnúrou našli v betleheme v kostole

NEW YORK - Novorodenca, ešte aj s neprerušenou pupočnou šnúrou, zanechal niekto v pondelok cez obed 25. novembra v betleheme v kostole Holy Child of Jesus v newyorskej štvrti Queens, informovala polícia. Keď sa kostolník vrátil z obeda, našiel novorodenca zabaleného v uterákoch ležať v kolíske. Farár na Facebooku napísal, že je to chlapec, ktorý vážil 2,25 kilogramu.

slovakia

left justify in out

Privolaní záchranári previezli novorodenca do miestnej nemocnice. Podľa vyjadrenia polície je v dobrom zdravotnom stave, informovala dnes tlačová agentúra AP.

 

V New Yorku platí zákon, na základe ktorého je možné zanechať novorodenca anonymne v kostole, nemocnici, policajnej či požiarnej stanici bez obáv z trestného stíhania.

 

Zákon o ochrane odloženého dieťaťa však vyžaduje, aby bolo dieťa zanechané s iným človekom, alebo aby boli ihneď privolané zodpovedné osoby. To sa podľa polície v tomto prípade nestalo, preto pátra po osobe, ktorá dieťa v kostole odložila.

 

Vyšetrovatelia skúmajú záznamy z bezpečnostných kamier v okolí, ktoré mohli zaznamenať užitočné dôkazy. A vypočúvajú tiež svedkov v snahe nájsť matku dieťaťa.

 

"Modlime sa za toto dieťa, za jeho rodičov a za kohokoľvek, kto ho prijme do svojho domova," napísal farár na Facebooku.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies