FOTO Nové modely BMW radu 6: M6 Coupé, M6 Cabrio a M6 Gran Coupé

NETKY.SK • 12 December 2014, 10:19 • 2 min
FOTO Nové modely BMW radu 6: M6 Coupé, M6 Cabrio a M6 Gran Coupé

BRATISLAVA - Nové modely BMW radu 6 si upevňujú svoje postavenie zlatého štandardu športových výkonov, radosti z luxusnej jazdy a výnimočného estetického vkusu v silnom konkurenčnom prostredí luxusného segmentu.

slovakia

left justify in out

Nové modely BMW radu 6 Cabrio, BMW radu 6 Coupé a BMW radu 6 Gran Coupé predstavujú príťažlivé spojenie športových výkonov a dizajnovej elegancie. Zosobňujú výrazný pokrok v oblasti dynamiky, účinnosti, exkluzivity a inovácií. Súčasťou výbavy všetkých benzínových motorov je športové výfukové potrubie, ktoré umocňuje intenzívnu radosť z jazdy. Luxusný a výnimočný charakter nových modelov BMW radu 6 podčiarkuje aj bohatá štandardná výbava a špeciálna ponuka na ďalšiu individualizáciu.

 

Prostredníctvom nových modelov BMW M6 Coupé, BMW M6 Gran Coupé (oba s kombinovanou spotrebou: 9,9 l/100 km*; kombinovanými emisiami CO2: 231 g/km*) a BMW M6 Cabrio (kombinovaná spotreba: 10,3 l/100 km*; kombinované emisie CO2: 239 g/km*) si BMW M GmbH opäť upevňuje vedúce postavenie medzi vysoko výkonnými automobilmi luxusného segmentu. Už predchádzajúce modely sa vyznačovali vynikajúco vyváženým pomerom medzi výkonom, účinnosťou, obratnosťou, komfortom a luxusom. Novinky BMW M6 Coupé, BMW M6 Cabrio a BMW M6 Gran Coupé pokračujú v týchto úspechoch ďalším vylepšením celkového konceptu.

 

Výrazný a športový vzhľad

Novinky BMW M6 Coupé, BMW M6 Cabrio a BMW M6 Gran Coupé sa už na prvý pohľad vyznačujú atletickým a zároveň dynamickým vzhľadom, za ktorým sa skrýva vysoko výkonná duša. Stačí sa pozrieť na prednú časť s novými, sériovo dodávanými LED svetlometmi, ľadvinkami s tvarom typickým pre automobily s označením M a upravený nárazník s výraznými a veľkoryso dimenzovanými otvormi na vstup vzduchu. Tento pocit umocňujú aj plasticky tvarované predné blatníky s typickými M-žiabrami a zabudovanými smerovkami, bočné prahy a exkluzívne tvarované 19-palcové kolesá z ľahkých zliatin (BMW M6 Gran Coupé dostalo exkluzívne tvarované 20-palcové kolesá z ľahkých zliatin). Športový vzhľad nových modelov BMW M6 Coupé, BMW M6 Cabrio a BMW M6 Gran Coupé podčiarkuje zadný nárazník so zabudovaným difúzorom, dve pre M typické dvojité koncovky výfukového potrubia a logo M6 na veku batožinového priestoru. Exkluzívnym prvkom modelov M je špeciálna ľahká karbónová strecha. V prípade nových modelov BMW M6 Coupé a BMW M6 Gran Coupé prispieva k optickému aj konštrukčnému zníženiu ťažiska vozidla.

 

Vysoko výkonný športovo-luxusný vplyv divízie BMW M GmbH sa prejavuje aj v interiéri nových modelov BMW M6 Coupé, BMW M6 Cabrio a BMW M6 Gran Coupé. Napríklad v podobe volantu s označením M vrátane radiacich pádiel dvojspojkovej M prevodovky so systémami Drivelogic a M Drive, jedinečného M voliča prevodovky, špeciálnej M prístrojovej dosky, centrálneho informačného displeja inšpirovaného mobilným telefónom iPhone či stredovej konzoly s optikou Black Panel. Pre potreby verzií M podstúpil špeciálne úpravy aj BMW Head-Up Display. Celok dopĺňa exkluzívne čalúnenie kožou Merino s kontrastným prešívaním, elektricky nastaviteľné športové sedadlá M, osvetlené prahy s logom M6 ako aj opierka na nohu v špeciálnom M dizajne.

 

Excelentné jazdné výkony a vysoká účinnosť

Neopakovateľné jazdné vlastnosti a vysokú účinnosť nových modelov BMW M6 Coupé, BMW M6 Cabrio a BMW M6 Gran Coupé zabezpečuje jedinečný 4,4-litrový prepĺňaný motor V8. Tento technologicky vyspelý pohon sa vyznačuje inovatívnou technológiou M TwinPower Turbo – dvoma turbodúchadlami TwinScroll, spoločným zberným výfukovým potrubím pre celý rad valcov, vysoko presným priamym vstrekovaním benzínu ako aj technológiami Bi-VANOS a Valvetronic. Nechýbajú ani typické vlastnosti modelov M ako konštantne vysoký krútiaci moment už od nízkych otáčok, spontánne reakcie, ochota motora stúpať do otáčok, lineárna výkonová krivka a charakteristický zvuk motora. Prepĺňaný motor s dráždivým označením M je aj mimoriadne účinný.

Prepĺňaný 4,4-litrový motor V8 v nových modeloch BMW M6 Coupé, BMW M6 Cabrio a BMW M6 Gran Coupé dosahuje výkon 412 kW (560 k) v rozsahu od 6 000 do 7 000 ot./min. Krútiaci moment 680 Nm je dostupný v širokom spektre od 1 500 do 5 750 ot./min. Nové modely BMW M6 Coupé a BMW M6 Gran Coupé dosahujú podľa európskeho jazdného cyklu kombinovanú spotrebu iba 9,9 l/100 km*, čo zodpovedá emisiám 231 g CO2/km* (BMW M6 Cabrio: kombinovaná spotreba: 10,3 l/100 km*; emisie CO2: 239 g/km*). Tieto hodnoty spotreby a emisií dokazujú špičkovú účinnosť prepĺňaných motorov s označením M. Vďaka excelentnému priebehu výkonu dokáže nové BMW M6 Coupé zrýchliť z 0 na 100 km/h iba za 4,2 sekundy (BMW M6 Cabrio 4,3 s, BMW M6 Gran Coupé 4,2 s). Maximálna rýchlosť všetkých troch nových modelov BMW M je elektronicky obmedzená na 250 km/h. Prenos sily nových modelov BMW M6 zabezpečuje 7-stupňová dvojspojková M prevodovka (M DKG) s programom Drivelogic. Dvojspojková M prevodovka umožňuje radenie bez prerušenia výkonového toku a jej súčasťou je aj Low Speed Assistant, ktorý zabezpečuje pohodlnú jazdu pri rýchlostiach do 15 km/h. V prípade záujmu sa rýchlostné stupne dajú radiť aj páčkami pod volantom. Sériovo dodávaný aktívny M diferenciál rozdeľuje pohon medzi zadnými kolesami v závislosti od jazdnej situácie. Prispieva tak k lepšej trakcii, obratnosti a k bezpečnejšej jazde. Za príplatok sú pre nové modely BMW M6 Coupé, BMW M6 Cabrio a BMW M6 Gran Coupé k dispozícii aj M karbónovo-keramické brzdy.

 

 

Príplatkový Competition Paket

Pre vodičov s extra športovými ambíciami je za príplatok k dispozícii Competition Paket, ktorý slúži na výrazné zlepšenie jazdných vlastností. K jeho vývoju sa pristupovalo so základným princípom všetkých automobilov BMW M – aby sa podvozok maximálne vyladil a harmonizoval s výkonom motora. Vodič tak má v každom momente k dispozícii maximálny možný výkon, s ktorým suverénne a dynamicky zvládne všetky jazdné situácie. Pritom vždy bude mať dokonalú kontrolu nad vozidlom a jeho nastavením.

 

S touto výbavou stúpne výkon prepĺňaného motora M na 423 kW (575 k) v rozmedzí od 6 000 do 7 000 ot./min. Maximálny krútiaci moment 680 Nm je k dispozícii do 1 500 do 6 000 ot./min.

 

Zrýchlenie nových modelov BMW M6 z 0 na 100 km/h sa tak zlepší o ďalšiu desatinu sekundy. Súčasťou výbavy Competition Paket sú aj športové výfukové potrubie s čiernymi chrómovými koncovkami, exkluzívnymi 20-palcovými kolesami z ľahkých zliatin v M dizajne, priamejšie riadenie a špecifické nastavenie podvozka.

 

* Hodnoty spotreby vychádzajú z európskeho testovacieho cyklu. (Kombinovaná spotreba: 9,9 l/100 km; kombinované emisie CO2: 231 g/km platia pre verzie Coupé a Gran Coupé; kombinovaná spotreba: 10,3 l/100 km; kombinované emisie CO2: 239 g/km platí pre verziu Cabrio)*.

 

Exkluzívna výbava a inovatívne príplatkové prvky

Nové modely BMW M6 Coupé, BMW M6 Cabrio a BMW M6 Gran Coupé prichádzajú už z fabriky s bohatou základnou výbavou. Novinkami sú hnedá metalíza Jatoba, kompletné kožené čalúnenie Merino Aragon ako aj čierne chrómované optické doplnky. Na základe požiadaviek zákazníkov sa dá automobil upraviť doplnkami z ponuky BMW Individual. Paleta obsahuje jedenásť špeciálnych lakov karosérie BMW Individual, päť kožených poťahov BMW Individual ako aj tri druhy obkladov interiéru BMW Individual.

 

K tomu treba prirátať aj inovatívne asistenčné systémy a mobilné služby BMW ConnectedDrive. Milovníkov športovej jazdy poteší farebný BMW Head-Up Display so špeciálnymi M nastaveniami so zobrazením rýchlosti, otáčok ako aj signalizáciou optimálneho radenia Shift Lights. Špeciálnymi novinkami sú aplikácie BMW M Laptimer na analýzu osobných jazdných výkonov a GoPro na zaznamenávanie rýchlych kôl na okruhu s kamerou GoPro Action Camera.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies