FOTO Nováky na nohách: Chemický podnik simuloval únik chlóru!

NETKY.SK • 27 Máj 2014, 14:45 • 2 min
FOTO Nováky na nohách: Chemický podnik simuloval únik chlóru!

NOVÁKY - Chemický podnik v Novákoch má za sebou najväčšie havarijné cvičenie za posledných desať rokov.

slovakia

left justify in out

Tri hasičské jednotky, policajti a zamestnanci dnes dopoludnia zasahovali pri simulovanom úniku chlóru do ovzdušia. Prostredníctvom rozhlasu boli o úniku nebezpečnej látky informovaní aj obyvatelia Novák a Zemianskych Kostolian s dodatkom, že nejde o skutočný poplach.

 

Úlohou cvičenia bolo preveriť havarijný plán a súčinnosť medzi jednotlivými účastníkmi výcviku. Podľa manažérky pre komunikáciu spoločnosti Fortischem Anny Vojtekovej si overili dodržiavanie bezpečnostných opatrení pri vzniku a likvidácii následkov mimoriadnej udalosti v prevádzke. Počas simulovanej havárie zároveň odskúšali monitoring nebezpečných látok, kamerový systém a precvičili používanie prostriedkov na varovanie a vyrozumenie obyvateľstva. V čase výcviku bola čiastočne uzatvorená cesta I. triedy v okolí podniku, dopravné obmedzenia sa podľa Vojtekovej zaobišli bez kolízií. 

 

Havarijné cvičenie absolvujú zamestnanci jednotlivých prevádzok chemického podniku pravidelne každý mesiac. Veľké celopodnikové precvičenie mimoriadnej situácie podľa havarijného plánu sa naposledy konalo v Nováckych chemických závodoch, a.s. v konkurze v roku 2011, vtedy pri simulovanom úniku propylénoxidu. 

 

Spoločnosť Fortischem a.s. prevádzkuje závod chemickej výroby v Novákoch od roku 2012. Dnes už bývalé Novácke chemické závody sa vyprofilovali ako výrobca produktov pre ďalšie spracovanie v rôznych odvetviach priemyslu. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona