FOTO Nezvestného ukrajinského aktivistu našli po týždni znetvoreného

NETKY.SK • 31 Január 2014, 13:22 • 2 min
FOTO Nezvestného ukrajinského aktivistu našli po týždni znetvoreného

KYJEV - Ukrajinského protivládneho aktivistu Dmytra Bulatova, ktorý bol od 22. januára nezvestný, našli vo štvrtok zraneného v dedinskom dome neďaleko Kyjeva, kde ho údajne zanechali neznámi únoscovia.

slovakia

left justify in out

Podľa spravodajského portálu Kyiv Post odvolávajúceho sa na správy ukrajinských televíznych kanálov 35-ročný vodca iniciatívy AvtoMajdan tvrdí, že ho bili a mučili muži s ruským prízvukom, ktorí mu okrem iného odrezali jedno ucho. Momentálne sa údajne nachádza na jednej zo súkromných kliník v Kyjeve.

Zmiznutie Bulatova nahlásila ešte 23. januára jeho manželka, polícia však o pátraní neposkytovala žiadne informácie. Objavili sa tak dohady, že aktivista skončil ako 50-ročný Jurij Verbycký z protestnej skupiny JevroMajdan, ktorého 21. januára uniesli z nemocnice a nasledujúci deň ho našli mŕtveho v lese pri Kyjeve. Kyiv Post uvádza, že Bulatov zmizol po tom, ako v Kyjeve približne 15 aktivistov "napadli, zbili a zadržali" policajti, ktorých údajne sprevádzali "najatí banditi". Skupinu AvtoMajdan tvoria motoristi, ktorí pomáhajú chrániť a zásobovať aktivistov EvroMajdanu okupujúcich Námestie nezávislosti v centre Kyjeva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies