FOTO Neymar schytal tvrdý lakeť, jeho tvár zaliala krv

NETKY.SK • 7 Október 2016, 13:06 • 2 min
FOTO Neymar schytal tvrdý lakeť, jeho tvár zaliala krv

NATAL - Útočník Neymar sa pri štvrtkovom hladkom triumfe Brazílie nad výberom Bolívie 5:0 v súboji 9. kola juhoamerickej časti kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta 2018 do Ruska neprezentoval iba víťazným gólom, dvoma asistenciami a žltou kartou.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťštyriročný ofenzívny klenot navyše v 62. minúte stretnutia inkasoval nešetrný úder od hosťujúceho útočníka Yasmaniho Duka lakťom do tváre, po tomto incidente mali plné ruky práce lekári "kanárikov". Neymarovu tvár totiž zaliala krv z tržnej rany v oblasti obočia nad pravým okom. Pár minút po spomenutej situácii nový brazílsky tréner Adenor Bacchi radšej Neymara vystriedal. Keďže bola opora katalánskeho veľkoklubu FC Barcelona vo štvrtok napomínaná, v utorok nezasiahne do duelu proti Venezuele.


Neymar vo štvrtok zaokrúhlil počet gólov vo svojej kariére na 300 a v reprezentačnom drese sa presadil po štyridsiaty deviaty raz. Viac presných zásahov v národnom tíme päťnásobných majstrov sveta dosiahli iba najväčšia legenda Pelé (95) a dve nemenej slávne mená - Ronaldo (67) a Romário (56). Neymar aktuálne predstihol ďalšieho veľkého muža histórie brazílskeho futbalu Zica, ktorý má na konte 48 zásahov v drese "selecaa".


Oficiálny portál Brazílskej futbalovej konfederácie (CBF) pripomína, že Neymarovi začali jeho "seniorské" góly rátať v roku 2009 a ďalších 18 dosiahol ešte ako člen juniorských brazílskych výberov vo 17 a 20 rokov a tiež olympijského tímu. Práve s výrazným prispením Neymara sa "kanárici" nedávno na domácom trávniku v Riu de Janeiro stali prvýkrát v histórii olympijskými víťazmi. Pre úplnosť treba dodať, že z 300 jeho gólov strelených na všetkých úrovniach v kariére dosiahol 138 v drese jeho prvého klubu FC Santos a ďalších 95 pridal aktuálne pod značkou FC Barcelona.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies