FOTO Neverili by ste, čo sa dá vyrobiť z bambusu: Tento muž udivuje celý svet!

NETKY.SK • 30 December 2017, 15:00 • 2 min
FOTO Neverili by ste, čo sa dá vyrobiť z bambusu: Tento muž udivuje celý svet!

Japonec má zaujímavú záľubu, ktorej prevedenie dotiahol do absolútnej dokonalosti.

slovakia

left justify in out

Každý sa vo voľnom čase venuje iným aktivitám. Niekto si potrebuje vybiť prebytočnú energiu výbušným pohybom a športom, iný radšej spomalí a sadne si k ručným prácam. Japonský umelec Noriyuki Saitoh spadá skôr do druhej kategórie. Venuje sa sochárstvu a vďaka svojej zručnosti tvorí drobné sochy, ktoré sú však na nerozoznanie od reality.

 

Noriyuki obdivuje rozmanitosť hmyzu. Sú to tak malé živočíchy a predsa nesmierne zaujímavé a zložité. Rozhodol sa preto, že ich začne vytvárať z bambusu. Pri práci však dbá na to, aby bolo jeho dielo realistické aj vzhľadom na rozmer konkrétneho druhu, vyrezáva ich teda v pomere 1:1.

 

Pri pohľade na miniatúrne detaily, ktorých má každý z jeho výrobkov neúrekom, sa človek zamýšľa nad tým, či je vôbec možné, aby vzniklo niečo podobné len ľudskou rukou. Noriyuki má však dokonale zvládnutú nielen anatómiu hmyzu, ale aj svoju trpezlivosť. Okrem toho si vycibril až chirurgickú presnosť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona