FOTO Neuveriteľné! Mladučká študentka vážila len 34 kíl! Sebazaprením vyhrala boj s anorexiou

NETKY.SK • 20 Apríl 2017, 13:03 • 2 min
FOTO Neuveriteľné! Mladučká študentka vážila len 34 kíl! Sebazaprením vyhrala boj s anorexiou

Talianska študentka Gaia Rio pred prár rokmi strašila ľudí vyziabnutou figúrou. Dnes sa teší zo života a ľudí na sociálnej sieti varuje pred nástrahami súvisiacimi s poruchami príjmu potravy.

slovakia

left justify in out

Mentálna anorexia, či bulímia sú v dnešnom svete neodškriepiteľnou súčasťou dospievania. Dokonalé modelky upravené fotošopom vyvolávajú v hlavách mladých slečien túžbu po falošnej dokonalosti, ktorá sa z času na čas môže vymknúť spod kontroly.

 

Podobným prípadom je aj talianska šudentka Gaia, ktorá rozchod s priateľom pretransformovala do kontinuálneho trápenia spojeného s odmietaním stravy. Netrvalo dlho a Gaia stratila polovicu svojej pôvodnej hmotnosti. Stav štíhlosti sa jej začal nárame páčiť a čoraz častejšie bol pre ňu problém, aby sa najedla. Prečo? Jednoducho zo strachu, že opäť priberie. 

 

Po rokoch spojených s anorexiou si však povedala dosť a začala na sebe pracovať. Pri váhe 34,5 kilogramov jej hrozilo kompletné zlyhanie vnútorných orgánov a následne smrť. Gaia však dala pred smrťou prednosť životu a dnes na sociálnych sieťach pravidelne pridáva fotografie zo svojho temného obdobia, spolu s fotkou zo súčastnosti. Varuje mladých ľudí pred touto psychickou poruchou a dáva im nádej, že ak človek chce, tak ju dokáže poraziť.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
redaktor 77
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies