FOTO Nemecký supermarket vybral zo svojich pultov všetok zahraničný tovar, aby poukázal na rasizmus

NETKY.SK • 23 August 2017, 19:31 • 2 min
FOTO Nemecký supermarket vybral zo svojich pultov všetok zahraničný tovar, aby poukázal na rasizmus

HAMBURG - Nemecko je veľmi multikultúrnou krajinou, jednak kvôli členstvu v Európskej únii ale najmä kvôli hraničnej politike, ktorá je všetkým otvorená.

slovakia

left justify in out

Do Nemecka za krátku dobu prišli státisíce až milióny migrantov z tretích krajín. Pre veľkú časť domáceho obyvateľstva je to už neúnosný stav a v krajine preto narastá počet útokov voči cudzincom a organizáciám, ktoré im pomáhajú.

 

Nemecký supermarket Edeka sa k tomuto konfliktu záujmov postavil svojsky. Zo svojich pultom v predajni v Hamburgu vypratal všetok zahraničný tovar. Police, ktoré boli predtým plné potravín, potom zívali prázdnotou s malými ostrovčekmi nemeckých tovarov. Reťazec Edeka chcel týmto spôsobom upozorniť na to, do akej miery závisí krajina od vonkajších zdrojov.

 

 

"V sortimente Edeka je dôležitá rozmanitosť. Široká škála našich produktov sa vyrába v rôznych regiónoch Nemecka ale spolu s produktmi z iných krajín vytvárame jedinečnú rozmanitosť, ktorú naši zákazníci oceňujú,“ uviedol hovorca spoločnosti.

 

Verejnosť na túto akciu reagovala rôzne. Jedni nápad chválili ako trefnú metaforu, iní poukázali na rozdiel medzi obchodovaním medzi krajinami a masovým presídľovaním neidentifikovateľných ľudí.

 

Čo si to tom myslíte vy?




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies