FOTO Nemecká polícia zverejnila fotografie podozrivých násilníkov z Kolína nad Rýnom

NETKY.SK • 8 Marec 2016, 15:56 • 2 min
FOTO Nemecká polícia zverejnila fotografie podozrivých násilníkov z Kolína nad Rýnom

BERLÍN - Nemecká polícia zverejnila fotografie piatich mužov podozrivých zo sexuálneho napadnutia a okrádania žien počas silvestrovskej noci v Kolíne nad Rýnom, ktorú poznačila kriminalita spájaná najmä s mužmi pochádzajúcimi zo Severnej Afriky.

slovakia

left justify in out

"Z nášho vyšetrovania vyplýva, že tí na fotografiách v jednom prípade obkľúčili svoje obete a sexuálne ich napadli a snažili sa ich tiež okradnúť," píše sa v dnes zverejnenom vyhlásení polície, z ktorého cituje agentúra DPA.


"Napriek zastrašujúcej situácii sa niekoľkým svedkom a obetiam podarilo obvinených odfotiť," uvádza vyhlásenie s tým, že miesto pobytu útočníkov nie je známe. V súvislosti s hromadným napádaním a útokmi namierenými proti ženám, ktoré sa odohrali počas silvestrovskej noci v Kolíne nad Rýnom, dostala tamojšia polícia približne 1100 trestných oznámení.

 

Skupiny mužov počas útokov obkolesili ženy a následne ich sexuálne obťažovali a okrádali. Približne 40 percent z týchto obvinení je sexuálneho charakteru v rozsahu od obťažovania po znásilnenie. Počet mužov, ktorých polícia aktuálne vyšetruje, nie je známy.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies