FOTO Neľudské podmienky: Takto žijú utečenci v gréckych dovolenkových destináciach

NETKY.SK • 22 Júl 2015, 18:30 • 2 min
FOTO Neľudské podmienky: Takto žijú utečenci v gréckych dovolenkových destináciach

ATÉNY – Tisíce zúfalých utečencov kempujú na kruhových objazdoch medzi špinavými utečeneckými tábormi na gréckych dovolenkových ostrovoch Lesbos a Kos.

slovakia

left justify in out

Okolo 5-tisíc ľudí prišlo na ostrov Lesbos za posledné dni a mnohí z nich sú nútení spať medzi rozbitým sklom a horami odpadu bez prístupu k vode, strechy nad hlavou, toalety, alebo zdravotnej starostlivosti.

 

img

 

Šokujúce zábery z oficiálneho utečeneckého tábora Moria neďaleko mesta Mitlini ukazujú špinavé a pretekajúce latríny plné plastových fliaš a stany, ktoré sú postavené hneď vedľa odpadu.

 

img

 

img

 

Podmienky v neoficiálnom tábore Kara Tep, v ktorom sa naposledy ubytovalo 2-tisíc nových migrantov sú veľmi podobné. Ľudia spia na kruhových objazdoch pred táborom, špinavú vodu si prevárajú v použitých plechovkách na ohni.

 

img

 

img

 

Tieto zábery zverejnila charitatívna organizácia „Doktori bez hraníc“, ktorej členovia pôsobia na ostrovoch Lebos a Kos – jediné dva ostrovy s kapacitou na prijímanie utečencov.

 

Počas júna prišlo na ostrov Lebos viac ako 15-tisíc nových migrantov. Cesta cez Egejské more z Turecka ich vyjde na tisíc dolárov na osobu. Z ostrovov Kos a Lesbos sa potom chcú dostať ďalej do vnútrozemia.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies