FOTO Neďaleko Londýna sa zrútila budova v tepelnej elektrárni, jeden mŕtvy a štyria nezvestní

NETKY.SK • 24 Február 2016, 08:21 • 2 min
FOTO Neďaleko Londýna sa zrútila budova v tepelnej elektrárni, jeden mŕtvy a štyria nezvestní

LONDÝN - Najmenej jeden človek zahynul dnes pri havárii v tepelnej elektrárni na juhu Anglicka, kde sa zrútila jedna z nepoužívaných budov určených na zbúranie. Ďalšie tri osoby sú po tejto udalosti nezvestné, informuje internetový portál stanice BBC.

slovakia

left justify in out

Hovorca podniku RWE Npower, ktorý elektráreň na okraji mesta Didcot prevádzkuje, poprel dohady, že k zrúteniu budovy došlo v dôsledku výbuchu. Regionálny hasičský zbor potvrdil usmrtenie jedného človeka a informoval tiež o štyroch zranených osobách. Priamo na mieste ošetrili 50 ľudí, ktorí sa nadýchali prachu.

 

Záchranárske tímy so psami prehľadávajú sutiny siahajúce do výšky 30 metrov, pričom nie je vylúčené, že operácia bude pokračovať niekoľko dní.

 

Príčina havárie zatiaľ nie je známa. Zrútená budova patrí medzi objekty nepoužívanej časti elektrárne, kde v roku 2013 zastavili výrobu elektriny z uhlia a ropy. V susedných objektoch je dnes využívaný ako palivo na pohon generátorov zemný plyn.

 

Podľa údajov podniku RWE Npower, ktoré prevzala BBC, bola dnes už odstavená časť elektrárne Didcot kedysi schopná dodávať do siete výkon 2000 megawattov, čo postačuje na zásobovanie dvoch miliónov domácností.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies