FOTO Naši vojaci odchádzajú do Iraku, vyprevádzal ich minister obrany

NETKY.SK • 27 Október 2017, 13:43 • 2 min
FOTO Naši vojaci odchádzajú do Iraku, vyprevádzal ich minister obrany

SEREĎ - Minister obrany SR Peter Gajdoš sa v piatok v priestoroch Ženijného práporu Sereď slávnostne rozlúčil s vojakmi, ktorí odchádzajú do Iraku. Skupina 15 príslušníkov tam bude plniť úlohy, súvisiace s výcvikom a poskytovaním poradenstva a asistencie pri budovaní kapacít irackých bezpečnostných síl v rámci aktivity NATO Training and Capacity Building in Iraq (NTCB-I).

slovakia

left justify in out

O krátky čas odletí do Iraku aj ďalších desať profesionálnych vojakov, poverených úlohami prípravy inštruktorov ozbrojených síl Irackej republiky v oblasti manuálneho, mechanického odmínovania a podpore v oblasti opráv post-sovietskej vojenskej techniky. Ani jedna skupina sa nebude podieľať na bojových operáciách, ani na ich plánovaní.

 

S vyslanými príslušníkmi sa rozlúčil i veliteľ Ozbrojených síl SR Milan Maxim. Povedal, že rotácia vojakov odchádza do prostredia, ktoré je našej armáde známe. "Odchádzajú plniť úlohu, v ktorej sme veľmi dobrí a trinásť z týchto pätnástich už má skúsenosti z operácií a z obdobnej činnosti. Toto všetko dáva predpoklady, že misia bude úspešne splnená a vypovedá o tom, prečo je dopyt po týchto vojakoch a ženijných odbornostiach aj z hľadiska nielen nášho, ale aj medzinárodného," povedal Maxim.

 

Vyslanie vojakov by malo byť v rozsahu dvanástich mesiacov, nemusí však byť súvislé, ale bude podmienené výcvikovými etapami NTCB-I a úrovňou vycvičenosti irackých inštruktorov. "Vyslaním príslušníkov ozbrojených síl Slovensko jednoznačne vysiela signál, že na mieri a bezpečnosti nám záleží," povedal minister obrany. Ako dodal, mandát na vyslanie schválila Bezpečnostná rada SR, vláda a Národná rada SR.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies