FOTO Narodil sa bez rúk, ale jeho obrazy sú dokonalé

NETKY.SK • 2 Február 2016, 15:43 • 2 min
FOTO Narodil sa bez rúk, ale jeho obrazy sú dokonalé

BRATISLAVA - Mariusz Kedzierski je 23-ročný poľský umelec. Venuje sa maľovaniu obrazov a jeho hlavnou tvorbou sú hyper, čiže realistické kresby.

slovakia

left justify in out

Väčšina z nich sú portréty. Oproti iným umelcom má však Mariusz obrovský handicap, ktorý by ste po vzhliadnutí finálnych diel ani nepoznali - narodil sa totiž bez rúk! 


Maľuje už od 7 rokov. Od tej doby nakreslil už viac ako 700 kresieb, ktoré mu trvali 15-tisíc hodín. Dokonca si vyslúžil aj niekoľko cien. Jedno z najvýznamnejších je umiestnenie na 2. priečke v známej súťaži Best Global Artist.  Zúčastnil sa mnohých výstav v Krakove, Viedni, Oxforde a ďalších. 

 

Sám o sebe hovorí, že na jeho umení nie je nič zvláštne a že zdravotné postihnutie neznamená, že človek nemôže žiť skvelý život a mať svoje sny! 

 

Jedny z jeho najnovších kresieb pochádzajú počas jeho cesty cez Európu. Pracoval v uliciach Berlína, Amsterdamu, Londýna, Paríža, Benátkach a iných miest.

 

Tento projekt nazval  ‘Mariusz kreslí’. Týmto projektom, chce Mariusz ukázať ľuďom, že všetky limity sú v našich hlavách!


Jeho úžasné diela nájdete v galérii.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies