FOTO Najsilnejší muž sveta pôjde pred súd, na migrantov v kamióne vytiahol baseballovú pálku

NETKY.SK • 12 Február 2016, 19:42 • 2 min
FOTO Najsilnejší muž sveta pôjde pred súd, na migrantov v kamióne vytiahol baseballovú pálku

CALAIS – Utečenci sú pre kamiónistov, najmä na trase z Calais do Británie, nočnou morou. Do problémov dostali aj päťnásobného najsilnejšieho muža sveta, ktorého budú súdiť, po tom čo policajti v jednom z jeho kamiónov našli ukrytých cudzincov.

slovakia

left justify in out

Dopravná spoločnosť Polea Mariusza Pudzianowskia musí za 8 čiernych pasažierov zaplatiť pokutu vo výške 50 800 eur. Rozhnevaný silák, ktorý pociťuje krivdu, svoje emócie neudržal na uzde, a na sociálnej sieti zverejnil výstražný príspevok pre všetkých migrantov, ktorí by sa rozhodli nastúpiť do jeho vozidiel.

 

Pudzianowski na Facebook zverejnil fotky utečencov, ktorí sa skrývali v krabiciach s tovarom v jeho nákladnom aute, a vedľa pridal aj záber s baseballovou pálkou, ktorá mu poriadne zavarila.

„S týmto (baseballovou pálkou) budem čakať pri mojom prívese na trajekt z Calais do Veľkej Británie,“ napísal k obrázku. Pudzianowski teraz čelí obvineniam z podnecovania k nenávisti a rasizmu.

 

"Máme čo do činenia s ochranou osobného majetku. Keď vás niekto napadne, máte právo sa brániť, a keď zlodejov chytíte pri čine, máte právo s ním jednať, aby sa zabránilo zločinu," zdôvodnil silák.

 

MMA zápasník sa tiež posťažoval, že nechcení hostia mu na tovare spôsobili škodu takmer 30 000 eur. "Náklady za zničené veci sú okolo 30.000 eur,“ povedal.

 

Polícia ho zadržiavala 48 hodín, kým nezaplatil kauciu 5000 eur a teraz čaká na súd. "V žiadnom prípade som nevyzýval k nenávisti ani útokom na odlišné náboženstvá či národnosti. Je rozdiel medzi podnecovaním k násiliu a obranou svojho majetku,“ napísal na obranu svojho mena Pudzianowski.

 

"Nedovolím ďalším migrantov, aby škodili v mojich autách. Rovnako nechcem, aby boli moji zamestnanci ohrozovaní utečencami, ktorí sú vyzbrojení nožmi," doplnil.

 

"Ja viem, že v Poľsku žije mnoho prisťahovalcov, sú to normálni civilizovaní ľudia. Ale ak sa niekto správa ako dobytok, nech je to v Poľsku alebo v kdekoľvek zahraničí, nebudem to ticho ignorovať a vyjadrím sa k tomu,“ napísal poškodený. "Budem chrániť svoj majetok. Ak sa niekto dostane do môjho domu, budem chrániť svoje veci. Rovnaké je to s mojimi zamestnancami a nákladnými autami."

 

Pudzianowski bol dlho považovaný za najsilnejšieho muža na planéte, potom ako získal titul päťkrát za sebou v rokoch 2002 až 2008. Je tiež horlivým hráčom rugby a pozornosť venuje aj zmiešaným bojovým umeniam, kde je dokonca držiteľom rekordu.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies