FOTO Najlepšou európskou destináciou je podľa internetového turistického sprievodcu taliansky región Emilia-Romagna

NETKY.SK • 23 Máj 2018, 06:00 • 2 min
FOTO Najlepšou európskou destináciou je podľa internetového turistického sprievodcu taliansky región Emilia-Romagna

BRATISLAVA - Plánujete letnú dovolenku, ale nechcete jazdiť príliš ďaleko? Turistický sprievodca Lonely Planet vydal rebríček najlepších európskych destinácií pre tento rok.

slovakia

left justify in out

Dominuje mu taliansky región Emilia-Romagna, ktorého hlavným mestom je Bologna. Druhú a tretiu priečku obsadili severošpanielska Kantábria a holandská provincia Frízsko.

 

Rebríček prestížneho sprievodca zostavujú experti, ktorí tento rok chceli turistom ponúknuť alternatívy k tradičným a preplneným cieľom. Mnohé z destinácií pokladajú za skryté perly alebo vyložene pokojné a odpočinkové miesta. Región Emilia-Romagna obsadil prvú priečku okrem iného kvôli gastronómii. Oblasť je totiž medzi milovníkmi jedla stále populárnejšia a rýchlo si buduje dobrú reputáciu.

 

Región je navyše často prehliadaný v prospech známejšieho Toskánska, Benátok či Kampánie. Emilia-Romagna je navyše rodiskom pravého talianskeho parmezánu, parmskej šunky, slávneho bolonského ragú či balzamikového octu z Modeny. V hlavnom meste regiónu návštevníci nájdu aj najstaršiu stále fungujúcu univerzitu na svete.

 

Autonómny región španielska - Kantábria, obsadil v rebríčku druhé miesto. Hlavným mestom je prístav Santander a oblasť experti ocenili predovšetkým kvôli divokej prírode, piesočnatým plážam, ale aj okúzľujúcim dedinkám ukrytým v horách.

 

Tretie miesto získala holandská provincia Frízsko, ktorej správne centrum Leeuwarden je jedným z tohtoročných Európskych hlavných miest kultúry. 

 

Kosovo sa umiestnilo na štvrtej priečke, piaty je francúzsky región Provence. Nasleduje štvrté najväčšie mesto Škótska Dundee, Malé Kyklady v Grécku, litovský Vilnius, slovinské údolia Vipava alebo hlavné mesto Albánska Tirana.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies