FOTO Na univerzite v Ohiu útočil strelec: Mohol konať z politických pohnútok

NETKY.SK • 28 November 2016, 17:26 • 2 min
FOTO Na univerzite v Ohiu útočil strelec: Mohol konať z politických pohnútok

COLUMBUS - Polícia v americkom štáte Ohio zastrelila útočníka ozbrojeného nožom, ktorý poranil dnes desať ľudí na univerzite v meste Columbus. Zranené osoby previezli do troch neďalekých nemocníc. Jedna z nich je v kritickom stave. S odvolaním sa na miestne úrady a svedkov o tom informovala spravodajská stanica CNN.

slovakia

left justify in out

Študent údajne somálskeho pôvodu, ktorý v pondelok vrazil autom do skupiny chodcov v areáli univerzity v Columbuse v americkom štáte Ohio a po vystúpení z vozidla ich začal bodať mäsiarskym nožom, pričom zranil 11 ľudí, mohol konať z politických pohnútok.

 

Podľa televíznych staníc ABC a CNBC, na ktoré sa odvoláva agentúra DPA, zverejnil 18-ročný Abdul Razak Ali Artan krátko pred svojím činom na Facebooku politicky zameraný odkaz namierený proti USA, v ktorom ich vyzval, aby sa prestali miešať do diania v moslimských krajinách.

"Amerika! Prestaň konečne s tvojím zasahovaním v iných krajinách, najmä v krajinách ummy," napísal v odkaze. Arabské slovo "umma" doslova znamená "komunita" či "národ". Týmto výrazom sa bežne označujú arabské štáty. V kontexte islamu však termín umma býva používaný na označenie komunity veriacich, teda všetkých moslimov vo svete, vrátane tých, ktorí žijú v diaspórach.

 

V odkaze ďalej stálo: "Nie sme slabí, pamätajte na to... Nenecháme vás na pokoji, kým vy necháte na pokoji moslimské krajiny".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies