FOTO Na Ukrajine vznikol pekný projekt: Dobrovoľníci takto pomáhajú chudobným dôchodcom!

NETKY.SK • 14 December 2018, 13:18 • 2 min
FOTO Na Ukrajine vznikol pekný projekt: Dobrovoľníci takto pomáhajú chudobným dôchodcom!

Máte starosti s tým, že nestíhate nakupovať vianočné darčeky? Dôchodcovia na Ukrajine počas sviatkov nemajú čo jesť. Je tu však skupina dobrých ľudí, ktorí sa rozhodli im pomôcť!

slovakia

left justify in out

Na Ukrajine veru nie je ľahký život. Problém majú mnohé skupiny obyvateľov, no azda najvýraznejšie sa zlá finančná situácia prejavuje práve na dôchodcoch, na tých, ktorí pracovali celý život a „na staré kolená“ sú často nútení kradnúť potraviny, aby mali čo jesť. A to nie je fér.

 

Miestna nezisková organizácia Let‘s Help sa preto rozhodla spustiť špeciálny projekt, v rámci ktorého dobrovoľníci v obchodoch platia za nákupy dôchodcov a v niektorých prípadoch ich životné príbehy zdieľajú na sociálnych sieťach.

 

 

Členovia organizácie stoja v obchodoch pri pokladniach a keď vidia, že nakupuje dôchodca, všetok tovar zaplatia za neho. Reakcie babičiek a deduškov sú často také dojemné, že žiadne oko neostane suché.

 

 

Pomáhať by mal každý, a to nielen pred Vianocami. Ak nie finančne, tak inak. Možností je tak veľa! Aj tá najmenšia službička, ktorá vám nijako neublíži, inému môže pomôcť natoľko, že na to do konca života nezabudne.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies