FOTO Na Ukrajine stúpajú ceny paliva: Autá jazdia na drevo

NETKY.SK • 10 December 2015, 18:53 • 2 min
FOTO Na Ukrajine stúpajú ceny paliva: Autá jazdia na drevo

KYJEV – Ukrajinci začali bojovať s vysokými cenami paliva po svojom! Ceny plynu a benzínu stúpajú, a tak to vyriešili po svojom.

slovakia

left justify in out

Ukrajinci totiž jazdia na starých vozidlách, ktoré majú v sebe horáky na drevo. Takéto autá značky Lada alebo Opel môžete vidieť  v niektorých odľahlých častiach Ukrajiny. Rastúce ceny plynu prinútili Ukrajincov k šetreniu a jedným z týchto opatrení je aj tento netradičný tuning.

 

Takéto autá sa na Ukrajine používali najmä v časoch vojny. Jeden z používateľov takéhoto netradičného auta je aj Eugen Černigov, ktorý je učiteľom matematiky a fyziky. Začal si zisťovať všetky informácie o autách na drevo a objavil, že sa o nich píše už v roku 1939.

 

img

 

Teraz jazdí na „aute na drevo“, ktoré spotrebuje asi 20 kíl dreva na 100 kilometrov. Podľa jeho slov na tom poriadne ušetrí. Jeho auto dokonca vytiahne rýchlosť až 90 km/h.

 

Jazda „autom na drevo“ je aj mimoriadne ekologická, pretože auto vypúšťa len vodnú paru a oxid uhličitý. Eugen má však kvôli svojmu upravenému autu problémy s políciou.

 

Tie však vyriešil istý Sergej Lagun z regiónu Donbas, ktorý si umiestnil kotol do kufra, a tak ho policajti nezastavujú.

 

img

 

Podľa ukrajinského ministerstva vnútra jazdí takýchto áut na cestách oveľa viac ako počas vojny.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies