FOTO Na Ukrajine sa rozlúčili s novinárom Pavlom Šeremetom, ktorého zabila bomba

NETKY.SK • 22 Júl 2016, 16:50 • 2 min
FOTO Na Ukrajine sa rozlúčili s novinárom Pavlom Šeremetom, ktorého zabila bomba

KYJEV - Na Ukrajine sa dnes rozlúčili s bieloruským novinárom Pavlom Šeremetom, ktorý zahynul v stredu pri výbuchu nálože v Kyjeve, informovala agentúra Ukrinform.

slovakia

left justify in out

Smútočná ceremónia sa konala v Ukrajinskom dome v Kyjeve. Medzi prítomnými bola Šeremetova matka, syn a dcéra, ako aj kolegovia z internetového portálu Ukrajinska pravda, pre ktorý Šeremet pracoval. Okrem rodiny, priateľov a kolegov prišli aj ukrajinský prezident Petro Porošenko, poslanci, úradníci, členovia bieloruskej komunity i zástupcovia diplomatických misií.
Ceremónia trvala vyše tri hodiny. Rakvu so zosnulým letecky prepravia do bieloruskej metropoly Minsk ešte dnes.


Pavel Šeremet sedel v stredu ráno sám v aute svojej kolegyne, keď v centre hlavného mesta explodovalo, informovala Ukrajinska pravda. K výbuchu došlo, keď bol Šeremet na ceste do práce.
Ukrajinské ministerstvo vnútra oznámilo, že Šeremeta zabilo tzv. improvizované výbušné zariadenie umiestnené pod autom so silou zodpovedajúcou 400 až 600 gramom TNT, pričom išlo buď o načasovanú bombu, alebo o diaľkovo odpálenú nálož.


Šeremet, ktorý mal 44 rokov, si pohneval predstaviteľov v rodnom Bielorusku i Rusku predtým, ako sa presťahoval na Ukrajinu, kde podľa vlastných slov čelil menším prekážkam pri nezávislej novinárskej práci, napísala agentúra AP. Novinár po sebe zanechal syna a dcéru, ktorí žijú v Minsku.


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona