FOTO Na Taiwane postavili obrovskú sklenenú topánku ako poctu ženám

NETKY.SK • 2 Február 2016, 15:58 • 2 min
FOTO Na Taiwane postavili obrovskú sklenenú topánku ako poctu ženám

ŤIA-I - Na Taiwane postavili obrovskú sklenenú topánku na počesť žien, ktoré trpeli chorobou odumierania tkaniva na nohách.

slovakia

left justify in out

Priehľadná, 17 metrov vysoká konštrukcia bola dokončená minulý mesiac a stojí v okrese Ťia-i na juhozápade ostrovnej krajiny. Prilákala už obrovský počet návštevníkov, hoci oficiálne odhalená bude približne do dvoch týždňov, napísala dnes agentúra AP.

 

Topánka je zamýšľaná ako svadobná sieň a turistická atrakcia. Je tiež poctou ženám, ktoré v minulosti trpeli otravou arzénom z vody zo studní, čo spôsobovalo gangrénu dolných končatín - stav známy aj ako "choroba čiernych nôh" (BFD).

 

Keďže nohy bolo neraz treba amputovať, mnohé ženy museli znášať diskrimináciu a nemohli si nájsť manžela či založiť rodinu - ostávali osamotené a nosili topánky na vysokých podpätkoch.

 

"Postavili sme ju nielen na pripomenutie čas, keď ľudia trpeli touto chorobou, ale takisto na vyjadrenie našich nádejí, že ženy už teraz budú môcť uskutočňovať svoje sny, kráčajúc k šťastnej budúcnosti na vysokých podpätkoch," uviedla predstaviteľka okresnej samosprávy.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona