FOTO Na Slovensku spustili predaj týždenníka Charlie Hebdo s karikatúrou proroka Mohameda

NETKY.SK • 16 Január 2015, 12:42 • 2 min
FOTO Na Slovensku spustili predaj týždenníka Charlie Hebdo s karikatúrou proroka Mohameda

BRATISLAVA – Satirický týždenník Charlie Hebdo sa dá kúpiť už aj na Slovensku. Ide o prvé vydanie týždenníka po tom, čo do jeho redakcie vtrhli dvaja ozbrojení islamisti a vystrieľali 12 ľudí vrátane šéfredaktora Stéphane Charbonniera.

slovakia

left justify in out

Týždenník pôvodne vychádzal v náklade asi 60-tisíc kusov, ale kvôli obrovskému záujmu nielen vo Francúzsku ale aj po celom svete zvýšili náklad na tri milióny kusov. Lenže ani to nestačilo a týždenník s karikatúrou proroka Mohammeda vyšiel v náklade päť miliónov.

 

Na obálke týždenníka je na zelenom pozadí je vykreslený moslim v bielom turbane, ktorý drží ceduľu s nápisom "Je suis Charlie". Titulok na obálke uvádza: "Tout est pardonné" (Všetko je odpustené), ktorý francúzske médiá vysvetľujú tak, že prorok Mohamed odpustil karikaturistom za to, že si z neho uťahovali.

 

img

 

Dnes je v Bratislave k dispozícii šesť výtlačkov, desiatky ďalších sú na francúzskej ambasáde. V sobotu si budú môcť týždenník zakúpiť aj v Košiciach.

 

Útok na redakciu bol prvým z troch atentátov islamistických radikálov, ktoré si od minulej stredy do piatka vyžiadali spolu 17 obetí na životoch.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies