FOTO Na popradskom letisku nakladali vojenské vrtuľníky: Nepatria ani Vnútru, ani Obrane!

NETKY.SK • 27 Február 2014, 13:06 • 2 min
FOTO Na popradskom letisku nakladali vojenské vrtuľníky: Nepatria ani Vnútru, ani Obrane!

BRATISLAVA - Vrtuľníky Mi-171 E s vojenskou kamuflážou, ktoré v stredu nakladali na popradskom letisku do dopravného lietadla Antonov Ruslan, nepatrili slovenským silovým zložkám, teda ani rezortu obrany, ani rezortu vnútra.

slovakia

left justify in out

"Vrtuľníky, ktoré boli nakladané v Poprade do nákladného lietadla, nepatrili ministerstvu vnútra. Ministerstvo vnútra nepredalo žiaden vrtuľník. V budúcnosti však uvažujeme o ich výmene za novšie modely," uviedol Petar Lazarov z tlačového odboru Kancelárie ministra vnútra. Ministerstvo obrany takéto vrtuľníky ani nepoužíva. "Ministerstvo obrany SR vrtuľníky MI 171 E vo výzbroji nemalo a ani nemá," konštatovala hovorkyňa ministerstva obrany Martina Balleková.

RTVS v stredu vo večernom spravodajstve informovala, že štyri vrtuľníky typu Mi-171E počas dňa nakladali do trupu jedného z najväčších lietadiel na svete. Antonov Ruslan mal na svojom trupe zobrazenú vlajku Ukrajiny. Istý nešpecifikovaný čas vrtuľníky uskladňovala vo svojich hangároch súkromná spoločnosť Air - Transport Europe, ktorá je známa leteckou záchranou na vrtuľníkoch typu Agusta. Hovorkyňa spoločnosti Zuzana Turočeková RTVS povedala, že cieľovú destináciu na želanie obchodného partnera z komerčných dôvodov nezverejnia. Prepravu si zabezpečuje obchodný partner. 

 

Vrtuľníky s vojenskou kamuflážou označili na letisku ako civilné. "Ide o štyri civilné vrtuľníky, konkrétne Mi-171E. Používajú sa na stavebno-montážne práce, hasenie požiarov, ťažbu dreva ako aj humanitárnu činnosť," uviedla Turočeková pre RTVS. Televízia poznamenala, že ak by vrtuľníky obsahovali zbraňové systémy, prevoz by muselo povoliť ministerstvo hospodárstva. To ale podľa RTVS žiadne informácie o prevoze nemá. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies