Predpoveď sa naplňuje: Cesty v Prešovskom kraji pokryl čerstvý sneh

NETKY.SK • 15 Január 2016, 14:45 • 2 min
Predpoveď sa naplňuje: Cesty v Prešovskom kraji pokryl čerstvý sneh

BRATISLAVA - Viaceré úseky ciest na území Prešovského kraja pokrýva čerstvý sneh. Sneženie, ktoré sa začalo v noci nadnes, na niektorých trasách pretrváva. Všetky cesty kraja sú však nateraz zjazdné.

slovakia

left justify in out

Ako informuje na svojej webovej stránke Správa a údržba ciest (SÚC) Prešovského samosprávneho kraja, počas noci tu nasnežilo od jedného do desiatich centimetrov snehu.

 

Úseky 1. kategórie v okresoch Poprad, Bardejov, Prešov, Svidník a Stará Ľubovňa sú aktuálne zjazdné, miestami ich pokrýva kašovitá vrstva posypaného snehu. V okresoch Vranov a Humenné evidujú na cestách čerstvý sneh. Naďalej tam slabo sneží.

 

Aj cesty 2. triedy pokrýva čerstvý sneh, prípadne kašovitá vrstva posypaného snehu. Utlačenú snehovú vrstvu evidujú v okresoch Poprad a Stará Ľubovňa. Úseky 3. kategórie sú taktiež zjazdné. Sneh do troch centimetrov pokrýva cesty v okresoch Poprad a Stará Ľubovňa, kašovitú vrstvu posypaného snehu do štyroch cm majú v okolí Bardejova, Prešova a Svidníka, čerstvý sneh v Humennom.

 

Horské priechody na území kraja sú momentálne pokryté kašovitou a utlačenou vrstvou snehu, miestami čerstvého. Všetky sú nateraz zjazdné, okrem horského priechodu Herlianske sedlo, ktorý sa počas zimy neudržiava. Na cesty PSK nasadila SÚC za posledných 24 hodín vyše 100 mechanizmov. Prepluhovali viac ako 4500 kilometrov ciest. Inertným materiálom posypali 2640 a soľou 3152 km.

 

Výstraha platí pre celý Banskobystrický, Košický a väčšinu okresov Prešovského kraja (s výnimkou okresov Kežmarok, Poprad a Stará Ľubovňa). 

 

Dopravu bude v piatok komplikovať i poľadovica, a to v celom Bratislavskom, Trnavskom a Nitrianskom kraji i v okresoch Myjava a Nové Mesto nad Váhom (Trenčiansky kraj). 

 

img

 

Na sobotu (16.1.) platí pre celé stredné a východné Slovensko výstraha prvého stupňa pred snehovými jazykmi a závejmi. Tvoriť sa môžu tvoriť od 6.00 h až do polnoci.

 

img

 

Predpoveď počasia na piatok (zdroj: SHMÚ):

 

Oblačno až zamračené, na mnohých miestach sneženie, na juhozápade v noci aj dážď. Na juhozápade ojedinele poľadovica. Najnižšia nočná teplota +1 až -4, v dolinách miestami -4 až -9 st. Najvyššia denná teplota -2 až +2, na juhozápade okolo +4 st. Slabý, na juhozápade severozápadný až západný vietor do 20 km/h.

 

Sobota:

 

Premenlivá, na severe veľká oblačnosť a tu na viacerých miestach, inde ojedinele občasné sneženie alebo snehové prehánky. Na severných návetriach aj trvalejšie sneženie. Miestami tvorba snehových jazykov. Nočná teplota -6 až -11, na juhozápade okolo -4 st. Denná teplota -3 až +2, na severe miestami okolo -5 st. Prevažne severný vietor 3 až 8 m/s (10 až 30 km/h), miestami v nárazoch do 15 km/h (55 km/h).

 

Nedeľa:

 

Premenlivá, v noci prechodne zmenšená oblačnosť. Ojedinele snehové prehánky. Veterno. Veľmi chladno. Ojedinele tvorba snehových jazykov. Nočná teplota -6 až -11, v dolinách a kotlinách miestami -12 až -17 st. Denná teplota -4 až -9, na juhu miestami kolo -2 st. Prevažne severný vietor 3 až 8 m/s (10 až 30 km/h), miestami v nárazoch okolo 15 km/h (55 km/h).




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies