FOTO Na počesť Princea vytvorili štandardizovaný odtieň purpurovej farby

NETKY.SK • 15 August 2017, 16:02 • 2 min
FOTO Na počesť Princea vytvorili štandardizovaný odtieň purpurovej farby

TRENTON - Americká spoločnosť Pantone, ktorá sa špecializuje na patentovanie farebných odtieňov používaných v rôznych technologických odvetviach, zaradila do svojho portfólia novú štandardizovanú farbu s názvom Love Symbol #2 na počesť vlani zosnulého speváka a skladateľa Princea.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť sa v tejto iniciatíve spojila s organizáciou, ktorá teraz spravuje umelcovu pozostalosť. Inšpiráciou pre vytvorenie tohto špeciálneho odtieňa purpurovej farby bol Princeov na zákazku vyrobený klavír Yamaha Purple, s ktorým mal hudobník absolvovať turné, plány však zmarila jeho predčasná smrť.

 

 

Farba samotného klavíra bola inšpirovaná skladbou Purple Rain, jedným z jeho najväčších hitov. Použitý výraz Love Symbol používal Prince v 90. rokoch ako svoje alternatívne ego vyjadrené symbolom. V budúcnosti bude všetok materiál vydaný v spojitosti s Princeom vyhotovený v tomto unikátnom odtieni.

 

img

 

Spevák zomrel 21. apríla 2016 na náhodné predávkovanie sa liekmi proti bolesti v komplexe Paisley Park pri Minneapolise, ktorý slúžil ako jeho sídlo a zároveň nahrávacie štúdio. Po jeho smrti sa komplex zmenil na verejne prístupné múzeum venované jeho životu a tvorbe. Zahŕňa tiež koncertnú miestnosť s pódiom.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies