FOTO Na pobrežie Japonska vyplavilo rybársky čln s ôsmimi Severokórejčanmi

NETKY.SK • 24 November 2017, 09:03 • 2 min
FOTO Na pobrežie Japonska vyplavilo rybársky čln s ôsmimi Severokórejčanmi

TOKIO - Na pobrežie na severovýchode Japonska vyplavilo drevený čln s ôsmimi mužmi, ktorí tvrdia, že sú rybármi zo Severnej Kórey.

slovakia

left justify in out

Mužov podľa japonskej verejnoprávnej stanice NHK objavila polícia v malom prístave v meste Jurihonjó po tom, ako ju na nich vo štvrtok večer miestneho času telefonátom upozornil miestny obyvateľ.

 

Ôsmi muži neutrpeli nijaké život ohrozujúce zranenia. Dodala, že zjavne rozprávali po kórejsky. Muži podľa úradov tvrdili, že pochádzajú zo Severnej Kórey a v mori lovili ryby. Ich 20-metrový rybársky čln sa však údajne "dostal do problémov", v dôsledku čoho ich prúd odniesol až do japonských vôd, kde ich následne vyplavilo na breh. Muži v mori očividne lovili kalmáre.

 

Japonská polícia mužov vzala do ochrannej väzby, kde ich vypočúvajú pomocou tlmočníkov. Doposiaľ nie je známe, či chcú ostať v Japonsku alebo sa vrátiť do Severnej Kórey.

 

Japonská pobrežná stráž zachránila minulý týždeň troch Severokórejčanov, ktorým sa v Japonskom mori prevrátil rybársky čln. Následne ich odovzdala lodi plávajúcej pod severokórejskou vlajkou.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona