FOTO Na pláži v Japonsku uviazlo asi 150 delfínov

NETKY.SK • 10 Apríl 2015, 16:30 • 2 min
FOTO Na pláži v Japonsku uviazlo asi 150 delfínov

TOKIO - Japonci sa dnes pokúšali zachrániť asi 150 delfínov, ktoré nabehli na breh na severovýchodnom pobreží krajiny a uviazli tam, informovala tlačová agentúra AP. Uviedla, že delfíny sa nachádzajú na približne desaťkilometrovom úseku pláže v prístavnom meste Hokota, severovýchodne od Tokia.

slovakia

left justify in out

Delfíny, prevažne druhu kosatkovec elektra, našli ľudia živé, ale extrémne zoslabnuté a neskôr zomreli. Televízia priniesla zábery, ako desiatky ľudí nosia vo vedrách z mora vodu a polievajú ňou delfíny, niektoré dokonca prikryli mokrými uterákmi, aby neuschli.

 

O záchranu delfínov, ktoré merali od dvoch do troch metrov, sa usilovali mestské orgány, pobrežná stráž i akvárium. Verejnoprávne televízia NHK v reportáži informovala, že pobrežnej stráži sa podarilo premiestniť tri delfíny v dobrom stave do mora a vypustiť ich tam.

 

Počas uplynulých 15 rokov zaznamenali opakovane uviaznutie menšieho počtu delfínov, v roku 2011 ich na pobreží v tejto oblasti uviazlo 50, dodala agentúra AP.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies