FOTO Na ministerstve obrany darovalo krv niekoľko desiatok zamestnancov, vrátane ministra Gajdoša

NETKY.SK • 18 Október 2016, 11:51 • 2 min
FOTO Na ministerstve obrany darovalo krv niekoľko desiatok zamestnancov, vrátane ministra Gajdoša

BRATISLAVA – Minister obrany Peter Gajdoš (nominant SNS) a niekoľko desiatok zamestnancov jeho rezortu dnes predpoludním darovali krv. Podporili tým Ústrednú vojenskú nemocnicu SNP (ÚVN) v Ružomberku, ktorej mobilná odberová jednotka prišla do Klubu Ministerstva obrany SR v Bratislave.

slovakia

left justify in out

Gajdoš nadviazal na tradíciu, ktorú zaviedol jeho predchodca, bývalý minister obrany František Kašický v roku 2006. Vysvetlil, že chce takto podporiť činnosť ÚVN, ale tiež aj Doktrínu krvnej bezpečnosti štátu.

 

„Ako vidíte, minister tu nie je iba na rozhodovanie, riadenie, velenie, kontrolu a podobne, ale aj na takéto humánne záležitosti a som nesmierne rád, že môžem pomôcť iným,“ uviedol minister.

 

Dnešným ambulantným odberom krvi získa ÚVN zhruba toľko krvných jednotiek, koľko minula v rámci operácií počas uplynulého víkendu, priblížil spotrebu životodarnej tekutiny prednosta Ústavu klinickej hematológie a transfúziológie Juraj Mitura.

 

„Chodíme tu radi aj kvôli tomu, že je tu partia ľudí, s ktorou sa poznáme. Dneska je trošku iná situácia, lebo je tu veľa prvodarcov a som z toho príjemne prekvapený,“ priznal Mitura. Výjazd do hlavného mesta je podľa jeho slov okrem iného aj súčasť výcviku ich mobilnej odberovej jednotky krvi, ktorý prebieha v najrôznejších situáciách.

 

Krv dnes darovalo aj niekoľko príslušníkov viacerých zložiek Ozbrojených síl SR, medzi nimi aj riaditeľ Vojenskej polície Michal Migát. „Som veľmi rád, že môžem takýmto spôsobom pomôcť ľuďom. Pre mňa je to bežný proces, ja pravidelne darujem krv, takže nič výnimočné,“ ozrejmil svoju účasť.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies