FOTO Na mieste pádu tureckého lietadla v Kirgizsku stále hľadajú druhú čiernu skrinku

NETKY.SK • 17 Január 2017, 09:05 • 2 min
FOTO Na mieste pádu tureckého lietadla v Kirgizsku stále hľadajú druhú čiernu skrinku

BIŠKEK - Na mieste zrútenia tureckého nákladného lietadla v oblasti medzinárodného letiska Manas v kirgizskom Biškeku dnes záchranári našli posledné, štvrté telo člena posádky lietadla.

slovakia

left justify in out

Informovalo o tom dnes kirgizské ministerstvo pre mimoriadne situácie. Záchranné a pátracie práce na mieste nešťastia pokračujú, keďže sa zatiaľ nenašla druhá z tzv. čiernych skriniek. Prvú - so záznamov rozhovorov v pilotnej kabíne - našli v pondelok a previezli na expertízu do Moskvy.

Nákladné lietadlo smerujúce z Hongkongu do Biškeku havarovalo neďaleko cieľového letiska 16. januára približne o 07.20 h miestneho času (02.20 h SEČ). O život prišlo najmenej 37 ľudí. V súvislosti s tragédiou je dnes v Kirgizsku vyhlásený štátny smútok.

 



Podľa doterajších informácií stroj pravdepodobne minul pristávaciu dráhu a narazil do obytných domov v záhradkárskej osade pri letisku. Zničených bolo 32 rodinných domov. Väčšinu z najmenej 37 obetí, ktorých už identifikovali, tvoria miestni obyvatelia. Medzi mŕtvymi je aj 17 detí. Pätnásť ľudí vrátane šiestich detí hospitalizovali s rôznymi zraneniami.

Havarované lietadlo Boeing 747-400 patrilo tureckej leteckej spoločnosti ACT Airlines. Posádku lietadla tvorili podľa tureckých zdrojov štyri osoby. Lietadlo prevážalo náklad s hmotnosťou vyše 80 ton.

Do vyšetrovania príčin nešťastia sa okrem kirgizských špecialistov zapoja aj vyšetrovatelia Medzištátneho leteckého výboru (MAK) zriadeného v roku 1991 členmi Spoločenstva nezávislých štátov (SNŠ), odborníci z Turecka a USA ako krajiny, kde sídli výrobca lietadla.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona