FOTO Na Filipínach protestovali tisíce ľudí, v boji o barikády sa zranili demonštranti aj policajti

NETKY.SK • 27 Júl 2015, 12:09 • 2 min
FOTO Na Filipínach protestovali tisíce ľudí, v boji o barikády sa zranili demonštranti aj policajti

MANILA - Traja policajti a najmenej 16 protestujúcich utrpelo dnes v najľudnatejšom filipínskom meste Quezon City zranenia pri potýčke ľavicových demonštrantov s poriadkovou políciou.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na vyjadrenia polície a miestnych príslušníkov Červeného kríža. Demonštranti sa počas silného lejaku snažili preraziť barikády a dostať sa bližšie k Snemovni reprezentantov na predmestí Quezon City. Tam má totiž v priebehu dnešného dňa s prejavom vystúpiť filipínsky prezident Benigno Aquino.

 

Polícia uviedla, že niektorí z približne 4000 protestujúcich sa pokúšali odtlačiť nákladné kontajnery - súčasť policajných barikád. Aktivisti na policajtov hádzali kamene a tiež fľaše, načo im tá odpovedala použitím vodného dela.

 

Prezident Aquino, ktorému sa v júni budúceho roka skončí funkčné obdobie, by mal dnes v Snemovni vystúpiť so správou zaoberajúcou sa pokrokom v boji proti korupcii a tiež chudobe v krajine - teda kľúčovými témami jeho predvolebnej kampane, ktorá mu v roku 2010 priniesla drvivé víťazstvo. Napriek týmto sľubom problémy na Filipínach pretrvávajú a približne jedna štvrtina z celkovej 100-miliónovej populácie sa tu dlhodobo borí s chudobou, píše agentúra AP.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies