FOTO Na Fashion Show recyklovanej módy príde aj návrhár Lukáš Kimlička

NETKY.SK • 23 Marec 2016, 12:34 • 2 min
FOTO Na Fashion Show recyklovanej módy príde aj návrhár Lukáš Kimlička

BRATISLAVA - Na Fashion Show recyklovanej módy príde aj dizajnér, fotograf a stylista Lukáš Kimlička. Návrhár sa na podujatie veľmi teší, keďže k jeho tematike má blízko.

slovakia

left justify in out

"Po prvý raz som prišiel do kontaktu s recyklovanou módou počas štúdia na odevnej priemyslovke v Trenčíne. Ako študent som nemal financií nazvyš a bavilo ma nakupovať v secondhandoch zaujímavé kúsky, ktoré som potom pretváral do novej podoby. Fascinovala ma hlavne tá myšlienka, že som k vytvoreniu 'svojich' modelov použil modely, ktoré vytvoril niekto iný. Nebolo to o tom, že by som sa podpísal pod niečo, čo som nevytvoril, ale to bolo skôr o tom, že som jednotlivé kusy oblečenia rozoberal a dával dokopy z viacerých kusov. Keď sa tak nad tým zamyslím, tak to v podstate bola tímová práca, aj keď som na tom pracoval sám," povedal.


Kimlička taktiež prezradil, že pri tvorbe modelov sa snaží šetriť s materiálmi. "Je to hlavne z ekonomického hľadiska. Šijem z pomerne drahých materiálov a zbytočné plytvanie ním by pre mňa bolo barbarstvom. Dokážem zužitkovať každý centimeter. Preto si niektoré zvyšky odkladám a po čase sa k nim vraciam, aby som ich využil pri ďalšej tvorbe. Módne trendy síce sledujem, ale nejako výrazne ma neovplyvňujú. Idem si svojou vlastnou cestou," objasnil.


Podujatie sa bude konať 22. apríla v bratislavskom Rivers Clube. "Sme veľmi radi, že náš projekt oslovil aj také osobnosti, ako je Lukáš Kimlička. Evidentne je nás mnoho, ktorým nie je ľahostajné, v akom stave zanecháme planétu svojim deťom. Návštevníkov módnej prehliadky chceme presvedčiť, že aj zdanlivo nepotrebné kusy oblečenia sa dajú prebrať opäť k životu zapojením fantázie a šikovných tvorivých rúk," uviedla organizátorka Zuzana Aichová.


O podujatie, ktoré predstaví kúsky vyrobené z recyklovaných materiálov a starého textilu, sa postará projekt Resonance v spolupráci s renomovanými návrhármi a návrhárkami a študentmi Školy úžitkového výtvarníctva Josefa Vydru v Bratislave. Cieľom prehliadky je ukázať, ako použitím starých materiálov vzniká nové oblečenie, ktoré šetrí životné prostredie.

 

Na módnej šou sa zúčastnia tiež návrhárka Lýdia Eckhardt, dizajnérka kabeliek a šperkov Denisa Bizoňová a anglická návrhárka Sara Li-Chou Han. V úlohe moderátora sa predstaví Michal Sabo. Hudobnou hostkou podujatia bude slovenská interpretka Anita Soul. Ekologické odevy si budú môcť záujemkyne a záujemcovia zakúpiť v rámci dobročinnej dražby, výťažok z ktorej poputuje rodinám v núdzi.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona