FOTO Na Červenom námestí v Moskve sa začala vojenská prehliadka ku Dňu víťazstva

NETKY.SK • 9 Máj 2017, 10:22 • 2 min
FOTO Na Červenom námestí v Moskve sa začala vojenská prehliadka ku Dňu víťazstva

MOSKVA - Rusko dnes oslavuje Deň víťazstva - 72. výročie víťazstva Sovietskeho zväzu nad nacistickým Nemeckom - tradičnou vojenskou prehliadkou na moskovskom Červenom námestí.

slovakia

left justify in out

Na prehliadke sa zúčastňuje 114 kusov modernej vojenskej techniky a približne 10.000 vojakov, ku ktorým prehovoril prezident Vladimir Putin. Minútou ticha si spoločne pripomenuli všetkých padlých.

 

Tlačová agentúra TASS informovala, že nad Červeným námestím preletí 17 vrtuľníkov a 55 bojových lietadiel vrátane strategických bombardérov Tupolev Tu-160 a Tu-95MS.

 

Už samotný nácvik vojenskej prehliadky sa stretol s veľkým záujmom Moskovčanov, uviedla agentúra RIA Novosti. V rámci príprav na oslavy Dňa víťazstva boli fasády budov na hlavných dopravných tepnách v centre mesta od piatku každý večer slávnostne nasvietené vo farbách ruskej trikolóry a striedavo aj vo farbách stužky sv. Juraja - oranžovej a čiernej.

 

Na fasádach viacerých budov premietali vo večerných a nočných hodinách symboly víťazstva nad fašizmom. Ulice mesta sú vyzdobené plagátmi, napríklad s portrétmi maršalov Červenej armády, zábermi z vojenských operácií či s detskými kresbami venovanými 9. máju.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona