FOTO Muž zabil gigantického pytóna, ktorý blokoval premávku na ceste

NETKY.SK • 5 Október 2017, 11:13 • 2 min
FOTO Muž zabil gigantického pytóna, ktorý blokoval premávku na ceste

JAKARTA - Tridsaťsedemročný Indonézan zabil sedemmetrového pytóna, ktorý na ostrove Sumatra blokoval premávku na ceste.

slovakia

left justify in out

Robert Nababan, ktorý pracuje ako strážnik, šiel na svojom mopede po ceste v provincii Riau, keď zbadal obrovského plaza prechádzať cez cestu. Spolu s ďalšími dvoma osobami sa ho snažili posunúť, ale had sa okolo neho začal ovíjať a uhryzol ho do ruky. Muž s ním preto musel bojovať o život. Ďalšie detaily incidentu však nie sú známe.

Po stretnutí s hadom Nababana so zranenou rukou hospitalizovali. "Snažil som sa ho chytiť. Pohrýzol mi ruku a chvíľu sme zápasili," povedal z nemocničného lôžka. Plaza tamojší obyvatelia priviazali lanami a vystavili na jednom z neďalekých dvorov.

Predpokladá sa, že mŕtvy had mohol byť pytón mriežkovaný (python reticulatus), ktorý patrí medzi najväčšie plazy na svete. Svoju obeť najprv zadusí a potom ju v celosti prehltne, pričom dokáže stráviť dospelé prasa či príležitostne aj človeka. V marci na ostrove Sulawesi polícia objavila takéhoto jedinca, v ktorého tele našli telo nezvestného 25-ročného muža.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies