FOTO Muž v Charlestone zadržiaval rukojemníkov: Teraz je v kritickom stave

NETKY.SK • 25 August 2017, 06:24 • 2 min
FOTO Muž v Charlestone zadržiaval rukojemníkov: Teraz je v kritickom stave

CHARLESTON - Zamestnanec obľúbenej reštaurácie v meste Charleston v americkom štáte Južná Karolína postrelil jednu osobu a ďalšiu zadržiaval dnu v zariadení ako rukojemníka.

slovakia

left justify in out

Na mieste zasahovali útvary zvláštneho nasadenia a jednotky na odstraňovanie výbušnín. Polícia v tomto prípade motív terorizmu alebo rasizmu vylúčila. Zranenú osobu previezli do nemocnice.

 

Príslušníci polície s páchateľom vyjednávali. Náčelník Jerome Taylor uviedol, že ním je nespokojný bývalý zamestnanec reštaurácie. Policajti po troch hodinách rukojemnícku drámu ukončili a postrelili ho. Jeho stav je momentálne kritický.

 

V tlačovej správe charlestonskej polície sa uvádza, že rukojemníka, ktorý neutrpel nijaké zranenia, sa podarilo oslobodiť. Polícia predtým odhadovala, že páchateľ zadržiava dvojicu alebo malý počet rukojemníkov.

 

Zmienená reštaurácia sa nachádza iba niekoľko blokov od kostola, kde v júni 2015 pri rasovo motivovanom čine zastrelil belošský mladík Dylann Roof deväť černošských veriacich.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona