FOTO Muž takmer 20 rokov zbieral sklenené fľaše, z domova urobil impozantné dielo

NETKY.SK • 7 November 2017, 16:30 • 2 min
FOTO Muž takmer 20 rokov zbieral sklenené fľaše, z domova urobil impozantné dielo

Manželia už niekoľko rokov žijú v dome zo sklenených fliaš, ktorý si vlastnoručne postavili. Okrem toho, že je netradične krásny, má aj mnoho praktických benefitov.

slovakia

left justify in out

Rus Vladimír Sysa si v 80. rokoch prečítal článok o domoch z fliaš a odvtedy ho tá myšlienka neopustila. Sklenené fľaše vytrvalo zbieral takmer 20 rokov. Nosila mu ich aj rodina a susedia. Neostýchal sa brať aj tie z kontajnerov na sklo.

 

FOTO V tomto Lego domčeku sa dá sa bývať! Obed servírujú roboti

 

FOTO Opustená matka s dvoma deťmi si vlastnoručne postavila dom, stálo ju to neuveriteľne málo peňazí

 

Navrhol množstvo dizajnov, kým sa rozhodol pre ten „pravý“ a musel tiež dobre naštudovať špeciálnu stavebnú technológiu. Pred začiatkom stavby mal v byte uložených 4-tisíc fliaš šampanského. Na celú stavbu ich napokon použil až 8-tisíc. Fľaše sú "pozliepané" betónom. S projektom mu pomáhala jeho manželka Ľudmila s vnučkou. Dom dokončili na svoju zlatú svadbu.

 

img

 

Okrem krásnej fasády, má takýto dom výhodu aj v tom, že fľaše tvoria tzv. vzduchový vankúš. Vďaka tomu v zime drží teplo a v lete je v ňom príjemne chladno. Postavili si aj sklenenú vežu pre pestovanie zeleniny. Nechýba im ani sauna s bazénom.

 

img

 

O originálny domček sa už zaujímali viacerí kupci s tučným balíkom, no manželia ich poslali preč. Je to ich domov a nepredajú ho za nič. 

 

img

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies