FOTO Muž si vzal ibuprofen, dostal silnú alergickú reakciu!

NETKY.SK • 21 Január 2014, 10:18 • 2 min
FOTO Muž si vzal ibuprofen, dostal silnú alergickú reakciu!

SUNDERLAND – Aj obyčajný ibuprofen môže zabiť! Jason Ryan (28) cítil, že na neho lezie chroba, a tak si zobral ibuprofen a dostal silnú alergickú reakciu.

slovakia

left justify in out

Jasonovi sa iba niekoľko hodín po užití lieku začala lúpať koža a tvoriť nepríjemné pľuzgiere. Keď ho previezli do nemocnice, jeho stav bol natoľko vážny, že upadol do kómy.

Podľa jeho manželky Jason nikdy nemal žiadnu alergickú reakciu na ibuprofen.

U Jasona sa vďaka požití ibuprofenu vytvoril takzvaný Stevens-Johnsonov syndróm. Pri tomto ochorení odumierajú kožné bunky, ktoré sa potom od tela oddeľujú – rovnako ako keď had mení kožu. Toto ochorenie je veľmi vzácne a postihuje iba dvoch ľudí z milióna a dokonca až každý tretí človek, ktorý trpí touto chorobou na ňu zomrie.

Jason bol deväť dní v kóme. Za tento čas schudol neuveriteľných 26 kilogramov. V práci musel dať výpoveď, pretože jeho zdravotný stav mu neumožňuje pracovať.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona