FOTO Módnu návrhárku Kate Spade našli mŕtvu v jej newyorskom byte

NETKY.SK • 6 Jún 2018, 07:06 • 2 min
FOTO Módnu návrhárku Kate Spade našli mŕtvu v jej newyorskom byte

NEW YORK - Americkú módnu návrhárku známu pod umeleckým menom Kate Spade našli v utorok mŕtvu v jej newyorskom byte.

slovakia

left justify in out

Dizajnérka si siahla na život.

 

Návrhárka Katherine Noel Brosnahanová vytvorila značku Kate Spade New York zameriavajúcu sa predovšetkým na dizajn kabeliek, ktoré začala tvoriť v deväťdesiatych rokoch. Postupne do svojho portfólia zahrnula aj oblečenie, posteľnú bielizeň, šperky a voňavky.

 

Päťdesiatpäťročnú dizajnérku našla v byte na Park Avenue predpoludním miestneho času domáca. Oddelenie polície mesta New York úmrtie návrhárky potvrdilo.

 

Spade začínala svoju umeleckú kariéru v roku 1986 ako redaktorka odevných doplnkov pre neskôr zrušený magazín Mademoiselle, z ktorého v roku 1991 odišla.

 

Od roku 1993 sa spolu so svojím manželom začala venovať navrhovaniu kabeliek, vytvorila vlastnú značku a postupne sa ustálila medzi najväčšími menami v americkom odevnom svete. Jej dizajnom dominovali veselé farby a potlač.

 

Značka Kate Spade New York má viac ako 140 predajní na území Spojených štátov a ďalších 175 po celom svete.

Sky News doplnila, že Kate Spade značku v roku 2006 predala, pričom v čase svojho úmrtia sa viac na riadiacej činnosti tejto spoločnosti nepodieľala.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies