FOTO Modelka trpí mýtickým chimérizmom, polovica jej tela patrí dvojčaťu s inou DNA

NETKY.SK • 13 Jún 2017, 13:58 • 2 min
FOTO Modelka trpí mýtickým chimérizmom, polovica jej tela patrí dvojčaťu s inou DNA

KALIFORNIA - Kalifornská modelka a speváčka Taylor Muhl (33) mala vždy zvláštny vnútorný pocit, že má dvojča, aj keď ho nikdy nepoznala.

slovakia

left justify in out

Celý život ju sprevádzalo nezvyčajné sfarbenie presne cez polovicu brucha, no netušila čím to je. Ona i jej rodina si mysleli, že ide o obrovské materské znamienko. Celý čas žila s pocitom, že nepozná vlastné tajomstvo, respektíve celú pravdu o sebe samej.

 

 

Another photo from my @dailymail article! #taylormuhl #humanchimera

Príspevok, ktorý zdieľa Taylor Muhl (@taylormuhl),

 

Ako malá bola dvojčatami doslova posadnutá. "Keď som mala asi šesť rokov, vždy som sa pýtala mojej mamy, či nemám dvojča. Bola z toho zmätená,“ povedala Taylor pre Daily Mail Online. "Dokonca aj s kamarátkami som sa vždy chcela hrať na dvojčatá, aby sme sa rovnako obliekali a tak," dodala.

 

V roku 2009 sa vysvetlenia konečne dočkala. Náhodou v televízii sledovala dokument o vzácnej diagnóze zvanej chimérizmus. Ako sama povedala, zdvihlo ju to zo stoličky. Zistila, že dvojča, ktoré vždy cítila, je pri nej veľmi blízko – priamo v jej tele.

 

Taylor totiž ešte v maternici absorbovala svoje nenarodené dvojča do svojho tela. V súčasnosti sa jej telo teda skladá akoby z dvoch organizmov. Okrem odlišného pigmentu na pokožke, má dva imunitné systémy, dva krvné obehy a dve DNA. Celá ľavá strana jej tela je dokonca mierne zväčšená.

 

 

Krásku vždy trápili choroby omnoho dlhšie, ako iných ľudí. Neustále bojovala s nádchami, migrénami a šialene nepravidelným menštruačným cyklom. Často chorá bola preto, že vírus postupne napádal oba imunitné systémy po sebe. Taktiež je alergická na niektoré kovy, ale iba na jednej strane tela.

 

Chimérizmus je extrémne zriedkavý zdravotný stav, keď sa človek skladá z dvoch alebo viacerých geneticky odlišných bunkových línií pochádzajúcich z rôznych zygotov. Na svete dosiaľ evidujú len približne 100 podobných prípadov.

 

 

Taylor sa zo svojím jedinečným stavom už vyrovnala a prestáva s tajomstvami. "Vždy som to (farbu brucha) tajila ako blázon, zakrývala som ho alebo ho retušovali fotografi. Ale teraz chcem byť taká aká som a tiež inšpirovať ľudí, aby sa cítili krásne a so svojimi odlišnosťami," povedala.

 

Ženy s chimérizmom majú strastiplné aj materstvo. Ich deti majú častokrát iné DNA, ako ony. Dedia totiž DNA ich dvojčaťa. 

 

 

Photo @keithbersonphoto Styling/Makeup @alexwoodstylist @marshallamps_uk @marshallheadphones

Príspevok, ktorý zdieľa Taylor Muhl (@taylormuhl),

 

 

 

The outfit I wore on @thedoctorstv Styling @alexwoodstylist Wardrobe @guess #taylormuhl #humanchimera

Príspevok, ktorý zdieľa Taylor Muhl (@taylormuhl),

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona