FOTO Mladý pár si zorganizoval netradičnú svadbu na počesť svojich predkov spred 1000 rokov: Takto vyzerala!

NETKY.SK • 8 September 2018, 12:00 • 2 min
FOTO Mladý pár si zorganizoval netradičnú svadbu na počesť svojich predkov spred 1000 rokov: Takto vyzerala!

Nórsky pár stavil na originalitu a vystrojili si svadbu, na akú nikto z ich hostí nezabudne.

slovakia

left justify in out

Svadba by mala byť odrazom dvoch ľudí, ktorí sa berú. Nie je to o rodičoch, ani o prezentácii pred priateľmi. Mladý nórsky pár sa rozhodol, že ich deň D bude presne taký, aký pasuje len k nim. A nakoľko sa dlhodobo zaoberajú vikingskou kultúrou a ich predkovia boli Vikingovia, rozhodli sa vystrojiť si svadbu v tomto duchu. Tak, ako sa to robilo pred 1000 rokmi.

 

Elisabeth a Rune Dalsethovci sa pokúsili dodržať skutočne všetky zvyky, aké sa v tom čase pri svadobných obradoch dodržiavali. Na obrad v krásnej severskej prírode sa nepriviezli drahými autami, ale tradičnými kanoe po jazere. V minulosti sa pri takýchto príležitostiach zaužívalo aj obetovanie nejakého zvieraťa, v tomto prípade išlo o prasa. Tancovalo sa na tradičné vikingské piesne a popíjalo sa medové pivo. Samozrejme, za tradíciou nezaostával ani ich svadobný odev, ktorý bol vyrobený na zákazku podľa dochovaných historických prameňov.

 

Elisabeth a Rune sa pokúšajú o obnovu starodávnej kultúry Vikingov a ich svadba bola dobovou ukážkou toho, ako to pred niekoľkými storočiami v Nórsku pri podobných udalostiach vyzeralo.

 

img

Zdroj: Twitter

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies