FOTO Mladú ženu vyhodili z práce potupným spôsobom za to, že odmietla nosiť podprsenku

NETKY.SK • 27 Jún 2017, 13:56 • 2 min
FOTO Mladú ženu vyhodili z práce potupným spôsobom za to, že odmietla nosiť podprsenku

YORKSHIRE - Kate Hannah (22) prepustili z práce, pretože svoje prsia odmietala zväzovať podprsenkou.

slovakia

left justify in out

Mladá čašníčka sa o túto nepríjemnú skúsenosť podelila na Facebooku. Okrem samotnej výpovede, ju nadriadená aj zahanbila pred ostatnými kolegami a zákazníkmi. Kritické komentáre voči jej telu totiž predniesla pred celým podnikom. Manažérka jej povedala, že v práci nie je vítaná, pokiaľ nezačne nosiť podprsenku.

 

Potupená a znechutená Kate sa tak vrátila domov. "Cítila som sa nepríjemne a bola som šokovaná, že sa niečo také stalo,“ píše na svojom profile.

 

"Som absolútne znechutená neprofesionalizmom a očividným nedostatkom rešpektovania môjho práva ako ženy, ktorá môže nosiť čokoľvek, v čom sa cíti dobre,“ uviedla Kate. Trápi ju aj to, že sa stala obeťou sexizmu, pričom vinu hádžu na jej plecia.

 

"Nikto by nemal cítiť potrebu skrývať sa, aby sa vyhol nechceným sexistickým poznámkam či správaniu,“ dodáva.

 

 

Podnik v Yorkshire sa voči jej tvrdeniam ohradzuje a všetko popiera. "V reakcii na nedávne obvinenia voči nám chceme urobiť nasledujúce vyhlásenie: Môžeme potvrdiť, že z tejto spoločnosti neboli prepustení žiadni zamestnanci. Máme povinnosť starostlivo chrániť všetkých našich zamestnancov pred akoukoľvek diskrimináciou alebo sexuálnym obťažovaním na pracovisku a veľmi pozorne prijímame akékoľvek pripomienky voči našim zamestnancom a okamžite profesionálne konáme,“ informoval o stanovisku podniku web Independent.

 

Na ženy a najmä na ich telá je v spoločnosti kladený veľmi veľký tlak. Niektoré dievčatá trápi anorexia, iné sa snažia vyrovnať silikónovým modelkám a zvierajú svoje telo push-up podprsenkami. Táto osobná obeta pre krásu sa však akosi stala samozrejmosťou  a štandardom.

 

Zdravie žien tu však naozaj trpí. V posledných rokoch dramaticky vzrástol počet žien zasiahnutých rakovinou prsníka. Podľa nedávnych výskumov, u žien, ktoré nosia podprsenku je až 400% väčšia pravdepodobnosť na vznik rakovinových nádorov. Priamu súvislosť však vedci stále skúmajú. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies