FOTO Mladík pestoval v pivnici marihuanu: Hrozí mu päť rokov!

NETKY.SK • 5 December 2014, 13:17 • 2 min
FOTO Mladík pestoval v pivnici marihuanu: Hrozí mu päť rokov!

BRATISLAVA - V pivnici jedného z rodinných domov v Senci našli policajti vo štvrtok 4. decembra sušené konope, z ktorého by sa dalo vyrobiť najmenej 27 obvykle jednorazových dávok drogy.

slovakia

left justify in out

Pod domom sa tiež nachádzalo zariadenie na nedovolenú výrobu omamných a psychotropných látok. Obvinenému mužovi za to teraz hrozí trest jeden až päť rokov väzenia. TASR o tom informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Karina Považanová.
     

Policajti zo Senca vstúpili vo štvrtok ráno do domu na základe príkazu sudcu. V dome mala byť totiž od septembra tohto roku páchaná drogová trestná činnosť. "V pivničných priestoroch rodinného domu policajti zaistili zariadenie určené na nedovolenú výrobu omamných a psychotropných látok spolu so štyrmi rastlinami rodu Canabis," priblížila hovorkyňa.
     

Počas domovej prehliadky policajti zaistili aj sklenený pohár s obsahom zelenej sušenej rastliny. Podľa predbežných výsledkov z kriminalisticko-expertízneho ústavu pohár obsahoval sušené konope s hmotnosťou 5,489 mg. "Z uvedeného množstva by bolo možné podľa predbežných výsledkov expertíz vyrobiť najmenej 27 obvykle jednorazových dávok drogy," uviedla Považanová.
     

Policajný vyšetrovateľ už podľa hovorkyne obvinil 29-ročného Jerguša z Bratislavy, a to z prečinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. "Za uvedené konanie hrozí obvinenému mužovi trest odňatia slobody v trvaní jeden až päť rokov," dodala Považanová s tým, že trestnému stíhaniu Bratislavčan čelí na slobode. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies