FOTO Mladá žena bojuje proti selfie: Na fotografiách sa tvári, že je mŕtva

NETKY.SK • 31 August 2017, 13:33 • 2 min
FOTO Mladá žena bojuje proti selfie: Na fotografiách sa tvári, že je mŕtva

Umelkyňa sa už nemohla pozerať na množstvo selfie fotografií na sociálnych sieťach, a tak sa rozhodla, že proti nim začne bojovať.

slovakia

left justify in out

Čo sú selfie fotografie už hádam netreba nikomu vysvetľovať. Z času na čas si takú urobí každý z nás. Či už preto, lebo nemáme fotografa alebo preto, že sa chceme odfotiť 50-krát v snahe o čo najdokonalejší záber. Každopádne, sociálne siete sú takýmito zábermi doslova zahltené a nejednému z nás to už začína prekážať.

 

Podobne sa na tento fenomén pozerá aj mladá umelkyňa, ktorá sa rozhodla, že dá verejne najavo svoj postoj. Stefdies, ako si hovorí, nadobudla dojem, že vďaka tomuto novodobému spôsobu fotenia sa stráca pôvodný zmysel fotky. Že už nezachytáva veci tak, ako by mala, v ich pôvodnej podstate a prirodzenosti, ale vytvára niečo, čo má od reality ďaleko. Dokonale upravené tváre a vlasy, vhodné svetlo, ale aj následné zmeny v špeciálnych programoch z ľudí na fotografiách robia neexistujúce osoby.

 

Stefdies sa preto rozhodla ísť vlastnou cestou a svoje „selfie“ si robí úplne inak. Tvárou k zemi. Na rôznych miestach pri potulkách svetom sa fotografuje ležiac ako mŕtva. Fotky nijako neupravuje len dokumentuje aktuálny moment, lebo tak by to podľa jej slov malo byť. Nemá ísť o zachytenie neprirodzene bezchybnej tváre, ale atmosféry.

 

Ľudia sú pri pohľade na jej snímky trochu zmätení, no zároveň ich to núti premýšľať o podstate. No niektoré z jej záberov pôsobia skutočne komicky, veď posúďte sami.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies