FOTO Ministerstvo zahraničných vecí ocenilo Dobrovoľníkov roka, tri štvrtiny tvoria ženy

NETKY.SK • 12 Február 2016, 11:21 • 2 min
FOTO Ministerstvo zahraničných vecí ocenilo Dobrovoľníkov roka, tri štvrtiny tvoria ženy

BRATISLAVA - Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí a Národné dobrovoľnícke centrum CARDO rozdali vo štvrtok večer ocenenia Dobrovoľník roka 2015.

slovakia

left justify in out

Hlavnú cenu v kategórii Dobrovoľník roka Slovak Aid za rok 2015 získal Ján Šlosiar z organizácie ADRA Moldavsko, ktorý svoj čas a energiu venoval deťom z ulice v centre Curcubel Sperantei v moldavskom Vadul Lui Voda.


"Dobrovoľníkov potrebujeme viac ako kedykoľvek predtým. Oni nie sú platení nie preto, že by boli bezcenní, ale preto, že sú na nezaplatenie," uviedol vo svojom príhovore minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Miroslav Lajčák, ktorý sa dobrovoľníkom poďakoval za ich nezištnú pomoc a prácu v prospech ostatných.

 

Dobrovoľníci podľa neho nastupujú vtedy a tam, kde zlyhávajú politici a vlády, ktoré nedokážu zabezpečiť základné potreby svojich občanov a práve preto zohrávajú nenahraditeľnú úlohu. "Všetci dobrovoľníci si zaslúžia našu úctu a obdiv. Osobitne oceňujem, že tri štvrtiny dobrovoľníkov na Slovensku tvoria ženy," podčiarkol Lajčák pred zástupcami rezortu, diplomatického zboru a mimovládnych organizácií.


Na 8. ročníku odovzdávania ocenenia pribudlo k tradičným deviatim kategóriám aj Výnimočné ocenenie za ľudskosť a nezištnú pomoc, ktoré si za svoju prácu pre utečencov prevzali z rúk štátneho tajomníka Igora Slobodníka zástupcovia občianskeho združenia Pokoj a dobro Stanislav Horák a Peter Brenkus, dekan-farár vo Výčapoch Opatovciach. Obaja pomáhajú 149 rodinám asýrskych kresťanov, ktoré začínajú nový život na Slovensku. Národné dobrovoľnícke centrum CARDO, ktoré vzniklo v máji 2004, zastrešuje viac ako 400 organizácií pracujúcich s dobrovoľníkmi po celom Slovensku.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona