FOTO Minister obrany si pred rokovaním vlády uctil pamiatku obetí na Dukle

NETKY.SK • 31 August 2016, 12:52 • 2 min
FOTO Minister obrany si pred rokovaním vlády uctil pamiatku obetí na Dukle

SVIDNÍK – Minister obrany SR Peter Gajdoš dnes ešte pred výjazdovým rokovaním vlády vo Svidníku navštívil Vyhliadkovú vežu na Dukle, z ktorej je výhľad na územie, ktoré bolo dejiskom bojov Karpatsko-duklianskej operácie na jeseň 1944. Taktiež si pripomenul pamiatku jej obetí pri Pamätníku československého armádneho zboru a na vojnovom cintoríne na Dukle.

slovakia

left justify in out

"Priamo v týchto miestach prebiehali počas druhej svetovej vojny ťažké boje o našu slobodu. Je to nádherný kraj, neodmysliteľne spätý s našou históriou a tú si musíme ako národ vážiť. Realita je taká, že obrovské množstvo ľudí položilo život za našu slobodu a náš pokoj v mieri. A to si treba vážiť," povedal minister obrany Gajdoš a zdôraznil historický fakt, že naša sloboda prišla z východu.

 

Počas návštevy vyhliadkovej veže sa minister zaujímal o konkrétny priebeh bojov na Dukle. "Porovnal som historickú mapu operácií a reality. Určite sa mnohé zmenilo, ale tá pravda, realita, skutočnosť, že tam zahynulo obrovské množstvo ľudí, položili svoje životy, to najdrahšie a najcennejšie čo mali za slobodu nás, našich detí, vnukov, to si treba vážiť," dodal Gajdoš.

 

Podľa hovorkyne rezortu obrany Danky Capákovej minister popoludní navštívi svidnícku centrálnu expozíciu Vojenského historického múzea, ktorý patrí pod rezortný Vojenský historický ústav.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona