FOTO Minister obrany odovzdal vojakom v kasárňach v Prešove 30 vozidiel

NETKY.SK • 22 August 2016, 13:19 • 2 min
FOTO Minister obrany odovzdal vojakom v kasárňach v Prešove 30 vozidiel

PREŠOV – Novú bojovú techniku v počte 30 automobilov Land Rover odovzdal dnes minister obrany SR Peter Gajdoš do užívania vojakom v areáli Práporu ISTAR v Prešove.

slovakia

left justify in out

Vozidlá od výrobcu z Veľkej Británie zmodernizujú a sčasti nahradia staré sovietske automobily, ktoré v ozbrojených silách sú viac ako 50 rokov. Hodnota investície predstavuje sumu 2 milióny eur. Vozidlá budú slúžiť prevažne vojakom v Prešove a Trebišove.

 

„Prišiel som sem, aby som mohol aspoň symbolicky odovzdať kľúče od novej bojovej techniky Land Roverov, ktoré boli zakúpené s využitím agentúry NATO v Bruseli. Nakúpili sme 30 kusov techniky, z toho 16 kusov by sa malo odovzdať do Práporu ISTAR a desať do 23. Motorizovaného práporu a ďalšie štyri kusy do Ozbrojených síl SR,“ uviedol minister s tým, že posledné štyri pôjdu do Zemianskych Kostolian a do bratislavských Vajnôr. Minister doplnil, že technika bude využitá aj na pomoc civilnému obyvateľstvu pri povodniach, požiaroch alebo iných požiadavkách.

 

„Dodávka týchto posledných 30 vozidiel ozbrojeným silám je dôležitá pre mňa najmä z toho dôvodu, že sú určené predovšetkým pre novobudované jednotky. Projekt prezbrojovania malými terénnymi vozidlami trvá už od roku 2014, týka sa vozidiel Land Rover a Nissan. Doteraz aj týmito vozidlami, ktoré dnes odovzdal minister v Prešove, armáda obmenila celkom 245 kusov automobilov,“ povedal náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl SR Milan Maxim.

 

Podľa jeho vyjadrenia požiadavka ozbrojených síl na výmenu automobilov trvá aj naďalej, lebo armáda má stále vo svojej výbave vozidlá, ktoré technickými parametrami zaostávajú a sú nevýhodné aj z ekonomického hľadiska.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona