FOTO Minister Brecely podporil celoslovenskú kampaň, do práce prišiel na bicykli

NETKY.SK • 10 Máj 2016, 13:45 • 2 min
FOTO Minister Brecely podporil celoslovenskú kampaň, do práce prišiel na bicykli

BRATISLAVA – Slovensko čaká ešte dlhá cesta k tomu, aby sa Bratislava stala mestom priateľským k cyklistom. Uviedol to minister dopravy Roman Brecely (nominant #Siete), ktorý dnes prišiel na ministerstvo na dvoch kolesách a podporil tak kampaň Do práce na bicykli.

slovakia

left justify in out

„Táto akcia je jednou z takých lastovičiek, aby sme ľudí presvedčili k tomu, aby vystúpili z áut a prestúpili buď na bicykle, alebo na vlaky, aby používali mestskú hromadnú dopravu, ale hlavne bicykle. Aby urobili niečo pre svoje zdravie,“ povedal Brecely.

 

Minister začal svoju cestu v Zálesí v okrese Senec a spolu so svojím rezortným tímom prešiel na bicykli do práce približne 23 kilometrov. Jazdu s kolegami označil za veľmi príjemnú teambuildingovú akciu.

 

„Prišiel som na jednu zásadnú vec – ešte je to dlhá cesta k tomu, aby Bratislava ako mesto bola 'bike-friendly'. Takže nás čaká ešte veľa práce aj na tomto poli,“ zdôraznil Brecely. Kabinet strán Smer-SD, SNS, Most-Híd a #Sieť má podporu cyklistiky aj vo svojom programovom vyhlásení na najbližšie štyri roky.

 

Cieľom súťaže Do práce na bicykli je podporovať rozvoj nemotorovej, predovšetkým cyklistickej dopravy v mestách, a tým zlepšovať životné prostredie. V rámci tretieho ročníka kampane bude v máji po cestách jazdiť viac ako 5600 cyklistov v 60 slovenských mestách.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies