FOTO Milan z Detvy sa rozhodol, že zaplatí exekútorovi takmer 5-tisíc v jednocentovkách

NETKY.SK • 25 August 2016, 13:44 • 2 min
FOTO Milan z Detvy sa rozhodol, že zaplatí exekútorovi takmer 5-tisíc v jednocentovkách

DETVA – Milan z Detvy mal u exekútora dlh takmer 5-tisíc eur. Nezdalo sa mu to však fér, a tak sa rozhodol, že mu to zaplatí veľmi netradičným spôsobom. Sumu mu totiž doniesol v jednocentových minciach.

slovakia

left justify in out

„Exekútor, súdruh Debnár z Detvy, dal na mňa protizákonne exekúciu počas súdnych jednaní. Jeho zamestnankyne súhlasili, aby som ju vyplatil v hotovosti. Je vraj jedno či v bankovkách alebo v minciach," napísal Milan na facebooku.  Avšak exekútor odmietol hotovosť prijať.

 

 „Povedal som tomu pánovi, aby mi peniaze vložil na účet. Ja nemám žiadne prístroje ani prostriedky na to, aby som si overoval počet alebo pravosť mincí. Navyše, s vkladom hotovosti sú spojené nemalé poplatky pre veľké množstvo mincí," povedal pre portál Aktuality.sk exekútor Ján Debnár z Detvy.

 

Nahnevaný Milan išiel s jednocentovkami do banky, kde ho tiež odmietli. „Teta pokladníčka prišla z obedu po viac ako hodine a peniaze odmietla prijať," napísal na facebooku. Milan sa sťažuje na dvojnásobné porušenie zákona. „Exekútor je povinný prijať hotovosť do 5 000 Eur a banka tiež,“ pokračoval Milan na facebooku.

 

Musel však ustúpiť a peniaze priniesť na druhý deň v papierovej forme. „Ten pán prišiel na druhý deň a dal mi peniaze v papierovej podobe. Ja som ich potom vložil do banky s poplatkom 1,30 eur, namiesto 460, ako by to bolo za mince. A to bolo všetko, tým pádom som ukončil exekučné konanie," povedal pre portál Debnár.

 

„4648,07 Eur v hotovosti - v JEDNO centovych minciach, 930 vreciek balenych a zapecatenych Narodnou bankou Slovenska v nominalnej hodnote a 5 Eur/balik, vaha : viac ako 1 000 kg," uzavrel Milan.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies